Γερουσιαστές στις ΗΠΑ έφεραν νομοσχέδιο για κυρώσεις στην Τουρκία

Freepen.gr - Μια διμερής ομάδα αμερικανικών γερουσιαστών έχει καταθέσει νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την αγορά των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, και παρά το ότι ένας Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι η τιμή F-35 θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 9 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροσκάφος εάν η χώρα του αποκλειστεί από την παροχή εξαρτημάτων.

Η απομάκρυνση των τουρκικών εταιρειών από το έργο μαχητικών αεροσκαφών F-35 θα κόστιζε στο πρόγραμμα 600 εκατομμύρια δολάρια, εκτός από την αύξηση του κόστους ανά αεροσκάφος κατά 7-9 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Τουρκικής Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB), Ismail Demir.

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες Adam Kinzinger και Michael McCaul, εκτός από την εκπρόσωπο των Δημοκρατικών, Abigail Spanberger, εισήγαγαν νομοσχέδιο την Παρασκευή για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την αγορά ρωσικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων S-400, δήλωσε ο Kinzinger σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη κρατήσει έξι αεροσκάφη που προορίζονταν για μεταφορά στην Τουρκία. Η Τουρκία μέχρι στιγμής δεν έχει διαμαρτυρηθεί για την απώλεια των αεροπλάνων της ούτε έχει ξεκινήσει προσπάθειες για να ανακτήσει την προκαταβολή 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που κατέβαλε για τα αεροσκάφη.

Η Άγκυρα δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να κατασκευάζει εξαρτήματα για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 έως το 2022. Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζέσικα Μάξγουελ είπε στα τέλη Ιουνίου ότι οι τουρκικές εταιρείες θα συνεχίσουν να παράγουν 139 εξαρτήματα των αεριωθούμενων αεροσκαφών μέχρι το 2022. «Οι συνεργάτες της βιομηχανίας μας θα πραγματοποιήσουν τις συνεχιζόμενες συμβάσεις», είπε, προσθέτοντας ότι το Πεντάγωνο εξακολουθεί να αναζητά εναλλακτικές λύσεις για την Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail