Σομαλούς μισθοφόρους ετοιμάζεται να ρίξει στη φωτιά της Σίρτης η Τουρκία

Freepen.gr - Εκατοντάδες νέοι Σομαλοί εξαπατήθηκαν ώστε να προσχωρήσουν στο μισθοφόρο στρατό που στάλθηκε στη Λιβύη εν μέσω μεγάλης κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου ενόψει της πιθανής μάχης της Σίρτης.

Η Somaliguardian έμαθε ότι περισσότεροι από 2.000 υπήκοοι Σομαλίας, που ανήκουν σε μισθοφορικές ομάδες του Κατάρ και της Τουρκίας αναπτύχθηκαν στις πρώτες γραμμές της Λιβύης για να συμμετάσχουν στον πόλεμο ενάντια στον στρατό του Haftar.

Ορισμένοι από τους νέους που είχαν στρατολογηθεί για τον στρατό του Κατάρ, δήλωσαν στη Somaliguardian ότι πολλοί από τους συμπατριώτες τους είχαν ήδη αναπτυχθεί στις πρώτες περιοχές της Λιβύης και περίμεναν να σταλούν στην εχθρική ζώνη.

Οι νέοι που είχαν προηγουμένως λάβει ιθαγένεια από το Κατάρ δήλωσαν ότι τους πονάει όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους θεωρούν μισθοφόρους της Σομαλίας, αλλά πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν πως η φτώχεια και η ανεργία τους ανάγκασαν να ρισκάρουν τη ζωή τους στη φλεγόμενη ζώνη.

Το Κατάρ προσέλαβε περισσότερους από 5.000 νέους Σομαλούς που προσχώρησαν επίσημα στο στρατό του μετά το εμπάργκο που επέβαλαν γειτονικές αραβικές χώρες κατά της Ντόχα.

Το Κατάρ δεν είναι η μόνη χώρα που προσλαμβάνει νέους Σομαλούς για να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα, αλλά ο στενός σύμμαχός του, η Τουρκία λέγεται επίσης ότι έχει εκατοντάδες άνδρες από τη Σομαλία σε Ειδικές Δυνάμεις υπό τη διοίκησή της, αν και δεν επιχειρούν επίσημα ως μέρος του τουρκικού στρατού, ωστόσο είναι εξοπλισμένοι, χρηματοδοτούνται και επιχειρούν υπό τις εντολές Τούρκων στρατηγών στο Μογκαντίσου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail