Ο μύθος της απομονωμένης Τουρκίας και οι μισές αλήθειες των Ελληνικών ΜΜΕ

Η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει διπλωματική κινητικότητα και αποσπά αρκετές δηλώσεις συμπάθειας. Μάλιστα δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι η Τουρκία είναι διπλωματικά απομονωμένη.


Δυστυχώς αυτό δεν είναι αληθές, είναι αυτό που μας δείχνουν τα ΜΜΕ της χώρας μας, αφού προβάλλουν μόνο τις δηλώσεις ή αποσπάσματα δηλώσεων ξένων ηγετών και φορέων που ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά μας, ενώ τις άλλες τις αποσιωπούν.

Μερικές φορές όμως είναι υποχρεωμένα, όταν η πραγματικότητα φωνάζει ότι είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα, να πουν και μερικές αλήθειες, για να σώσουν την επιρροή τους στην κοινή γνώμη.

Παραθέτω μερικές ειδήσεις του τελευταίου εικοσιτετράωρου που μετέδωσαν τα Ελληνικά ΜΜΕ και τα σχόλια δικά σας.

CNN: "Ο Τράμπ δεν γνωρίζει τα διεθνή θέματα και τα ουσιαστικά συμφέροντα των ΗΠΑ, για αυτό οι ξένοι ηγέτες θέλουν να μιλάνε μαζί του χωρίς την παρουσία διπλωματών".

"Ο Ερντογάν, όποτε θέλει τηλεφωνεί στον Τράμπ και του παίρνει και τα σώβρακα".

"Ο Πούτιν τον παίζει στα δάχτυλα"

Το τι σημαίνουν αυτά τα είδαμε στην Συρία, όπου ο Τράμπ απέσυρε τις αμερικανικές δυνάμεις και άφησε να ρυθμίσουν τα πράγματα ο Ερντογάν και ο Πούτιν.

Το ίδιο ακριβώς γίνεται και στην Λιβύη.

Ο Μακρόν στην κοινή συνέντευξη με την Μέρκελ καταδίκασε την Τουρκία ότι, παραβιάζει το εμπάργκο όπλων στην Λιβύη και έχει στείλει τζιχαντιστές, που απειλούν τα συμφέροντα των χωρών της ΕΕ. Βέβαια τα ΜΜΕ σταματούν εδώ, αποκρύπτουν ότι έτσι ικανοποιεί το εσωτερικό του ακροατήριο και είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο με την Ελλάδα για την κατασκευή δύο φρεγατών που θα κοστίσουν πάνω από 1 δις ευρώ.

Ακόμη χειρότερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, δηλαδή ο Τράμπ ουσιαστικά, καλύπτει την Τουρκία. Η Γαλλία ηττήθηκε και ο Μακρόν απέσυρε τις ναυτικές δυνάμεις της Γαλλίας από την δύναμη της ΕΕ που επιτηρεί το εμπάργκο με εντολή του ΟΗΕ. Φυσικά δεν μάθαμε τη κάνει η δική μας κυβέρνηση, αφού η Τουρκία αγνόησε τον έλεγχο και της Ελληνικής φρεγάτας.

Η πλάκα είναι ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας απάντησε στον Μακρόν λέγοντας: Η Γαλλία το 2011 βομβάρδισε την Λιβύη και οδήγησε στην πτώση του Καντάφι και στο χάος, και δεν έχει άδικο σε αυτό, αφού ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Σαρκοζί, στριμωγμένος από τις αποκαλύψεις σκανδάλων ήθελε να δείξει ότι έχει διεθνείς επιτυχίες.

Όμως ο Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι, οι θέσεις της Γαλλίας βοηθούν την Ρωσία και όχι το ΝΑΤΟ και ότι ο Τράμπ με τον Ερντογάν έχουν συμφωνήσει την πολιτική για την Λιβύη, τι σημαίνουν αυτά, γιατί το αποσιωπούν τα Ελληνικά ΜΜΕ;

Η ελληνική κυβέρνηση αφού αναγνωρίζει την κυβέρνηση Σάρατζ, την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ και την ΕΕ, στήριξε τον αντίπαλό του Χαφτάρ, σπάζοντας για πρώτη φορά την πάγια πρακτική της χώρας μας ότι, η Ελλάδα είναι με το διεθνές δίκαιο και την διεθνή νομιμότητα, όταν ο Σάρατζ υπέγραψε το Τουρκολιβυκό σύμφωνο, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας.

Όπως, έχουμε ακούσει από τα ΜΜΕ, ο Ερντογάν χαρακτήρισε ανόητη αυτή την στάση της Αθήνας και πως θα μιλήσει με τον Μητσοτάκη, όταν αυτός αλλάξει θέση στο θέμα αυτό.

Εδώ και πολλές ημέρες η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε δημόσια δήλωση υπέρ του Χαφτάρ, τώρα μάλιστα που με την βοήθεια της Τουρκίας, ο Σάρατζ φαίνεται να κερδίζει τον εμφύλιο.

Προχθές ο Ερντογάν σήκωσε το τηλέφωνο στον Μητσοτάκη που ήθελε, όπως είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, να μιλήσουν για τον κορονοιό.

Πάλι τα ΜΜΕ μας είπαν ότι η Μέρκελ και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προέτρεψαν τον Μητσοτάκη να πάρει τηλέφωνο στον Ερντογάν, για να σπάσει τον πάγο, επειδή φοβούνται θερμό επεισόδιο μέχρι τον Οκτώβριο, μεταξύ των δύο συμμάχων.

Χθες ο κ. Δένδιας, για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία ότι, έχουμε αδειάσει τον Χαφτάρ, πήγε στο Τομπρούκ της Λιβύης για να συναντήσει τον Πρόεδρο του Λιβυκού κοινοβουλίου Σαλέμ, και αγνόησε τον Χαφτάρ, πάλι τα Ελληνικά ΜΜΕ, δεν μας είπαν, γιατί αυτή η αλλαγή επιλογών.

Τώρα εμείς θεωρούμε ότι, το Τουρκολιβυκό σύμφωνο είναι παράνομο και ορθώς, γιατί όμως παρακαλάμε την Αίγυπτο, να υπογράψει συμφωνία μαζί μας για την ΑΟΖ νότια της Κρήτης, μάλιστα με μεγάλες δικές μας παραχωρήσεις, για να ακυρώσουμε το παράνομο Τουρκολιβυκό σύμφωνο;

Τι ξέρουν όλοι οι άλλοι που δεν μας λένε εμάς;

Γιατί η κυβέρνηση δεν αντιδρά στα τετελεσμένα που έχει δημιουργήσει η Τουρκία στην ΑΟΖ εις βάρος της χώρας μας με την ανοχή των ΗΠΑ και όχι μόνο;

Γιατί δεν κάνει την μόνη σωστή και αποτελεσματική επιλογή ανακηρύσσοντας την δική μας ΑΟΖ στην ίδια περιοχή σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, που θα ακυρώσει τα τετελεσμένα της Τουρκίας, θα κατοχυρώσει τα εθνικά μας συμφέροντα και θα δείξει στην Τουρκία και στους συμμάχους ότι, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας;

Για να σε βοηθήσουν οι σύμμαχοι, πρέπει να αποδείξεις ότι μπορείς να βοηθήσεις πρώτα εσύ τον εαυτό σου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail