Οι ρεμπετασκέρηδες απαγάγουν αθώους ανθρώπους στο Αφρίν ζητώντας λύτρα

Freepen.gr - Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας-Αφρίν, οι εισβολείς στις 30 Ιουνίου απήγαγαν στο χωριό Νταργίρ (Μαμπάτα), τον Σεμάλ Ουμέρ Ελίκο (28), τον Σεμπρ Εχμέτ Μίχεμντ (40), τον Μιχεντίν Ελίκο (55) και τη μητέρα του Φιντάν, τον Ebdo Mihemed Abdullah (35) και τη μητέρα του Fatime, τον Imad Qadir Hisên (35) και τη μητέρα του Emina.

Οι Cemal Umer Elîko, Imad Qadir Hisên, Ebdo Mihemed Abdullah έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά την πληρωμή λύτρων, αλλά τα υπόλοιπα πρόσωπα εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι από το τουρκικό κράτος, όπως αναφέρει το πρακτορείο ANF.

Η Αφρίν και η περιοχή της βρίσκονται υπό τουρκική κατοχή από τον Μάρτιο του 2018. Τα απάνθρωπα εγκλήματα διαπράττονται συστηματικά στην περιοχή, τα σπίτια και τα δημόσια κτίρια λεηλατούνται, όπως και οι οικονομικοί πόροι. Ένα «τρομοκρατικό καθεστώς» έχει καθιερωθεί στις περιοχές κατοχής.

Στις 9 Ιουνίου, 8 πολίτες απήχθησαν στο χωριό Ράκο της Μαμπάτα και ζητήθηκαν λύτρα από τις οικογένειες ή τους συγγενείς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στα τέλη Μαΐου, 11 γυναίκες που απήχθησαν το 2018 υποβλήθηκαν σε βάναυσα βασανιστήρια για 2 χρόνια. Οι γυναίκες που απήχθησαν για λύτρα ήταν κρυμμένες από τις οικογένειές τους για περίπου δύο χρόνια.

Τον Απρίλιο, η ειδική αστυνομία που δημιουργήθηκε από το τουρκικό κράτος στα κατεχόμενα εδάφη απήγαγε τη Henife Ico (70), τη Nebiha Cewdet (70), τη σύζυγο του Mihemed Seydo (60) Kerima, τον Cinet Mistefa (50), την Fatima Mamo (50) και άλλους που απελευθερώθηκαν αργότερα μετά την πληρωμή λύτρων μεταξύ 200 και 400 τουρκικών λιρών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail