Έτσι θέλουν να σύρουν οι Γερμανοί την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Τούρκους

Αρχίζει και ξετυλίγεται σιγά-σιγά το βρώμικο σχέδιο της Γερμανίας να σύρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, για το παράνομο μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη και φυσικά όλα τα θέματα που αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Από: newsbreak.gr

Γι’ αυτό και ένα από τα πρώτα τηλεφωνήματα που είχαν τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά την προκλητική NAVTEX της Τουρκίας για έρευνες σε μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ήταν με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Σε κανένα σημείο των ελληνοτουρκικών η Γερμανία, συνεπώς και η ΕΕ, δεν πήραν ξεκάθαρη και ηχηρή θέση υπέρ της Ελλάδας, παρά μόνο αφήνουν τις τουρκικές απειλές να συσσωρεύονται και να μετουσιώνονται σε πράξεις.

Μάλιστα, η δήλωση της της εκπροσώπου της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης) δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης των όποιων προθέσεων: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι η οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και η υφαλοκρηπίδα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων με καλή πίστη».

Άλλωστε, πως αλλιώς θα μας πάνε σε «διάλογο» αν δεν υπάρχει ο τουρκικός «μπαμπούλας»;

Μέσα σε όλον αυτόν τον κυκεώνα εξελίξεων, είναι εγκληματική η στάση της ελληνικής Κυβέρνησης να μην επικαλείται το άρθρο 42 της ΕΕ για την πανευρωπαϊκή άμυνα, το οποίο μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Σε περίπτωση κατά την οποία κράτος μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη μέλη οφείλουν να του παράσχουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.