Τουρκία σε Γαλλία: Ζητήστε μας συγγνώμη για όσα είπατε για το "συμβάν" ανοικτά της Λιβύης


Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε την Πέμπτη ότι η Γαλλία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη με το αιτιολογικό των "ψευδών ισχυρισμών" για το ναυτικό περιστατικό στη Μεσόγειο που έχει κλιμακώσει τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

"Όταν η Γαλλία προβάλλει ψευδείς ισχυρισμούς και εργάζεται εναντίον της Τουρκίας, αυτό δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό", δήλωσε ο Çavuşoğlu σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο.

"Περιμένουμε από τη Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη", είπε ο Çavuşoğlu, αφού το Παρίσι τον περασμένο μήνα καταδίκασε την εξαιρετικά επιθετική επέμβαση των τουρκικών πλοίων εναντίον γαλλικής φρεγάτας που συμμετείχε στην επιχείρηση ναυτικής ασφάλειας του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο.

Η Γαλλία αναφέρει ότι η φρεγάτα Courbet «φωτίστηκε» τρεις φορές από το τουρκικό ναυτικό και τα στοχευτικά ραντάρ στις 10 Ιουνίου όταν προσπάθησε να προσεγγίσει ένα φορτηγό πλοίο με σημαία της Τανζανίας, ύποπτο για εμπλοκή σε εμπόριο όπλων. Το πλοίο συνοδευόταν από τρία τουρκικά πολεμικά πλοία. Το Courbet υποχώρησε μετά την αντιπαράθεση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail