"Γαλλικά" της οργισμένης Τουρκίας για τα ελληνικά του Εμμανουέλ Μακρόν

Freepen.gr - Απάντηση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη:

Η Γαλλία χάνει την ευκαιρία της να συμβάλει στην ουδετερότητα και τη σταθερότητα με κάθε εξήγηση και κάθε λάθος βήμα που κάνει στο πλαίσιο των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο της Λιβύης, η Γαλλία αναμένεται να κάνει διάκριση μεταξύ της νόμιμης κυβέρνησης που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και του επιτιθέμενου που πολιορκούσε την πρωτεύουσα για περισσότερο από ένα χρόνο και προσπάθησε να ανατρέψει τη νόμιμη κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δηλώσεις του Προέδρου Macron δεν έχουν καμία αξία για τη χώρα μας. Η απειλή της Τουρκίας με κυρώσεις δεν είναι το όριο μιας γλώσσας και δεν θα έχει αποτέλεσμα. Η Γαλλία πρέπει τώρα να σταματήσει να βλέπει τον εαυτό της στον τεράστιο καθρέφτη και να ακολουθήσει διακριτικές και ορθολογικές πολιτικές. Θα πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει τους συνωμοτιστές του πραξικοπήματος στη Λιβύη, τους τρομοκράτες στη Συρία και εκείνους που ενεργούν με την κατανόηση "Εγώ είμαι ο μόνος ιδιοκτήτης αυτού του τόπου" στην Ανατολική Μεσόγειο. Επειδή πρέπει να έχει καταλάβει ότι δεν μπόρεσε να πάρει κανένα αποτέλεσμα από αυτές τις πολιτικές μέχρι τώρα και ότι δεν θα μπορεί πλέον να το κάνει.

Κάθε βήμα που λαμβάνει η χώρα μας στην Ανατολική Μεσόγειο στοχεύει στην υπεράσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων βάσει του διεθνούς δικαίου.

Ο Ακσόι έκλεισε λέγοντας ότι η Τουρκία θέλει την ειρήνη στην περιοχή αλλά δε θα διστάσει να προστατεύσει τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail