Ολέθριο σφάλμα για τον Ελληνισμό: Ετοιμάζεται υπόκλιση στον Σίσι εξαιρώντας το Καστελόριζο;

Freepen.gr - Πλήθος ανησυχιών γεννά το παρακάτω απόσπασμα από τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στον τ/σ ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Ηρώ Ράντου καθώς γίνεται λόγος για μερική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο, εξαιρώντας το Καστελόριζο, το συνδετικό κρίκο που κρατά ενωμένο τον Ελληνισμό:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα υποθέτω ότι ο Ερντογάν το τελευταίο διάστημα χειρίζεται αυτά τα θέματα όπως τα χειρίζεται και με δεδομένο ότι η Αθήνα έχει σπεύσει, έχει κλείσει τη συμφωνία με την Ιταλία, βρίσκεται σε μια συζήτηση με την Αίγυπτο… Πώς πάμε σε αυτό το θέμα της Αιγύπτου;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Δεν σας κρύβω ότι κι αυτή η διαπραγμάτευση έχει διεξαχθεί επί περίπου 20 χρόνια και δεν κατέληξε. Άρα είναι μια διαπραγμάτευση η οποία προφανώς δεν είναι εύκολη. Όμως έχει υπάρξει πρόοδος και ελπίζω ότι θα μπορέσει να υπάρξει κι ένα αποτέλεσμα. Αλλά νομίζω είναι λίγο νωρίς ακόμη να σας το πω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα να μη σας ρωτήσω αν στη συμφωνία με την Αίγυπτο ενδέχεται να πάει κλιμακωτά και σε φάσεις όπως ακούγεται, να αφήσουμε δηλαδή το Καστελόριζο έξω σε αυτή τη φάση.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα μπορούσε η συμφωνία με την Αίγυπτο να έχει φάσεις και θα μπορούσε η πρώτη φάση να είναι μια μερική οριοθέτηση ενός τμήματος των θαλάσσιων Ζωνών τις οποίες έχουμε να διαμοιράσουμε με την Αίγυπτο. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια επιλογή. Θα μπορούσε μάλιστα να είναι και μια επιλογή προς το συμφέρον και της ελληνικής και της αιγυπτιακής πλευράς.

Αλλά ακόμη κι αν αυτή η οριοθέτηση ήταν μερική, τι επήρεια θα αναγνωρίσει στα υπόλοιπα νησιά; Η αποκάλυψη της έμπειρης δημοσιογράφου, Κύρας Αδάμ, που επιβεβαιώθηκε από το Μανώλη Κοττάκη της Εστίας δίχως να τη διαψεύση κανείς, έκανε λόγο ότι ο Νίκος Δένδιας κατέβηκε στο Κάιρο "παζαρεύοντας" ένα 50% για να εισπράξει 0% για το Καστελόριζο, 1% τη Ρόδο, 10% την Κάρπαθο και 20% την Κρήτη.

Σε τι συνίσταται η πρόοδος; Περιλαμβάνει απεμπόληση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων; Για ποιο λόγο; Κάτι νησάκια της Αιγύπτου στην Ερυθρά Θάλασσα τι ΑΟΖ έχουν; Ψάξτε το λίγο. Κι επίσης το κεφάλι του κ. Σίσι είναι που κινδυνεύει. Στην κυριολεξία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail