Όσο θα ανήκομεν εις την Δύσιν, τόσο τα νερά μας θα είναι αμφισβητούμενα

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Η παρέμβαση του State Department το βράδυ της Δευτέρας δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε από τα φιλικώς κείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ αφού προσπέρασαν αδιάφορα αυτό το "disputed waters" στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτό δυστυχώς είναι το απότοκο του "ανήκομεν εις την Δύσιν". Ανήκομεν, είμαστε δηλαδή ιδιοκτησιακό αντικείμενο κι εν προκειμένω οικόπεδο.

Του Στρατή Μαζίδη

Άλλο το ανήκομεν και διαφορετικό το είμαστε ανεξάρτητοι συμμαχόντας ανάλογα με τα στρατηγικά συμφέροντα. Εμείς επιλέξαμε να...ανήκομεν και όχι να είμαστε σύμμαχοι σε μια βάση του δίνω αλλά και λαμβάνω.

Επειδή ανήκομεν εις την Δύσιν, δεχθήκαμε, μολονότι με τους νικητές, να πάμε να κυνηγήσουμε μόνοι μας τον Κεμάλ χωρίς καμία υποστήριξη και οδηγηθήκαμε στην καταστροφή χάρη και στην αναμεταξύ μας φαγωμάρα.

Επειδή ανήκομεν εις την Δύσιν, δεχθήκαμε, μολονότι με τους νικητές κι έχοντας διαδραματίσει σημαντικό ρόλο με την εθνική αντίσταση, να είμαστε οικόπεδο προς μοιρασιά σε ζώνες επιρροής και σκοτωθήκαμε μεταξύ μας για να διαλέξουμε αφέντη.

Επειδή ανήκομεν εις την Δύσιν, δεχθήκαμε,να μπει από το παράθυρο η Τουρκία στην Κύπρο με τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου. Κι ως περιουσιακό στοιχείο της Δύσης δεχτήκαμε ως ηλίθιοι ό,τι μας είπαν, κάναμε πραξικόπημα στην Κύπρο και μετά λέγαμε πόσο μακριά είμαστε.

Επειδή ανήκομεν εις την Δύσιν, ευχαριστήσαμε τους Αμερικανούς μια βραδιά του 1996.

Επειδή ανήκομεν εις την Δύσιν,  φτωχοποιηθήκαμε εντός ευρωζώνης καταντώντας νοικάρυδες στα σπίτια μας.

Πρέπει να πάψουμε να ανήκομεν, διότι όσο ανήκομεν κάπου, θεωρούμαστε δεδομένοι, δε μας σέβεται κανένας και τα νερά μας -κι όχι μόνο- θα είναι πάντα αμφισβητούμενα προς όφελος εκείνων που δεν είναι δεδομένοι, έχουν εθνικό επεκτατικό σχέδιο και το υπηρετούν. Όπως κάποτε είχαμε κι εμείς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail