Όχι κ. πρωθυπουργέ, η Τουρκία είναι πρόβλημα της Ελλάδας και της Κύπρου

«Και λέω συγκεκριμένα το πρόβλημα Τουρκία, διότι η Τουρκία είναι πρόβλημα συνολικά για την Ευρώπη σήμερα και όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο [...] Εκτιμώ ότι θα υπάρχει και κάποια δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου γύρω από το θέμα αυτό» απήντησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. 

Του Στρατή Μαζίδη

Ωραία, αφού θα κάνει δήλωσε κι ο διακοσμητικός αξιωματούχος της Ε.Ε., καθαρίσαμε, όπως έγινε και με την Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας την ΑΟΖ έχει κάνει ελβετικό τυρί η Τουρκία.

Η Αγκυρα αποτελεί πρόβλημα για την Ευρώπη, βρίσκεται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα πριν λίγα χρόνια, αρκεί να θυμηθείτε τις "προφητικές" δηλώσεις Ερντογάν εκείνη την εποχή αλλά και τι αποκάλυψαν πρόσφατα οι Κούρδοι με τις απελευθερώσεις γυναικών του ISIS από το στρατόπεδο της Αλ Χολ.

Όμως δεν αποτελεί ζωτικό πρόβλημα. Δεν απειλεί τα εδάφη της Πορτογαλίας, ούτε έχει επιδιώξεις στην ΑΟΖ της Ιρλανδίας. 

Οι προκάτοχοί του κ. Μητσοτάκη, αλλά κι ο ίδιος που δείχνει να συνεχίζει στις ίδιες ράγιες, εγκατάλειψαν την ενίσχυση της άμυνας. Ενίσχυαν μόνο τους διορισμούς και τις συντάξεις. Αντί να ψάχνουν τρόπο πως θα έχουν στη γωνία και σούζα την Τουρκία, πονοκεφάλιαζαν για το πως θα βγει κανείς γρηγορότερα στη σύνταξη.

Η Τουρκία είναι πρόβλημα της Ελλάδας και της Κύπρου, η οποία αν και επί μακρόν ήκμαζε οικονομικά, έπραξε ένα τεράστιο ΜΗΔΕΝ για την άμυνά της. Τη δική μας ένωση μέσω ΑΟΖ απειλεί. Το δικό μας φυσικό πλούτο σφετερίζεται.

Δεν κινδυνεύουν Βέλγοι και Ολλανδοί, ούτε οι τουρκόφιλοι Γερμανοί, Ελληνες πιθανώς να δώσουν τη ζωή τους. Ας σταματήσουμε λοιπόν να επαναλαμβάνουμε κούφια και ψεύτικα ευρωπαϊκά λόγια. Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ενώση, πάρτε το χαμπάρι. Κι αν συνεχίσουμε έτσι, δε θα υπάρχει ούτε Ελλάδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail