Απειλούν τον Χαφτάρ με κυρώσεις για το κλείσιμο του πετρελαίου οι ΗΠΑ


Freepen.gr - Η πετρελαϊκή σύγκρουση έχει μετατρέψει τη Λιβύη σε μέτωπο επιρροής ΗΠΑ - Ρωσίας, υποστηρίζει η Wall Street Journal σε μια δημοσίευση που υπογραμμίζει την κίνηση της «Wagner Group» που κατηγορείται ότι εστάλη από τη Ρωσία στη Λιβύη για να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο και το πιο σημαντικό λιμάνι για την εξαγωγή πετρελαίου: το λιμάνι του Es Sider.

Η εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους των ΗΠΑ σημειώνει ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ενημερώσει τον διοικητή του Εθνικού Στρατού, Χαλίφα Χαφτάρ, ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσει κυρώσεις εάν οι εγκαταστάσεις του πετρελαίου συνέχιζαν να είναι κλειστές.

Το άρθρο υπενθύμισε την έντονα διατυπωμένη δήλωση που εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λιβύη στις 12 Ιουλίου στην οποία ανέφερε ότι «όσοι υπονομεύουν την οικονομία της Λιβύης και προσκολλώνται στην στρατιωτική κλιμάκωση θα αντιμετωπίσουν απομόνωση και κίνδυνο κυρώσεων»η.

Η "Wall Street Journal" υποστηρίζει ότι η κίνηση του Ομίλου Wagner προς τα πετρελαϊκά πεδία αντανακλούσε μια σαφή ρωσική πρόκληση στην πίεση των ΗΠΑ να ανοίξουν ξανά οι πετρελαιοπηγές στη Λιβύη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail