Κούρδισσα καταγγέλλει βασανιστήρια στην Αφρίν αλλά και μεθοδεύσεις τουρκοποίησης

Freepen.gr - Με τον αριθμό των εσωτερικά εκτοπισμένων από τις τουρκικές κατεχόμενες περιοχές στη βόρεια Συρία να ανεβαίνει, έρχονται στο φως νέες συγκλονιστικές αναφορές για το τι συμβαίνει σε αυτές. Μετά την ιστορία της 27χρονης κοπέλας και της κόρης της, στο πρακτορείο ΑΝΗΑ μίλησε η 50χρονη Μ.Α.

Τον Ιούνιο του 2019, η Μ.Α. απήχθη από τη «στρατιωτική αστυνομία» των δυνάμεων κατοχής στην Αφρίν με το πρόσχημα ότι ήταν μέλος μιας κοινότητας υπεύθυνης για τη γειτονιά της. Χωρίς να γνωρίζει ότι η κόρη και η εγγονή της είχαν επίσης απαχθεί, μεταφέρθηκε στο περίφημο κέντρο βασανιστηρίων στο εμπορικό σχολείο. Σοκαρίστηκε όταν βρήκε τα μέλη της οικογένειάς της εκεί και βασανίστηκε για 26 ημέρες. Απελευθερώθηκε τελικά με αντάλλαγμα χίλια δολάρια. Στη συνέχεια προσπάθησε να βγάλει επίσης την κόρη και την εγγονή της από την αιχμαλωσία. Αλλά ο τρόμος δεν τελείωσε. Αφού η οικογένεια πλήρωσε τα λύτρα για την κόρη και την εγγονή της, οι πολιτοφύλακες εισέβαλαν στο διαμέρισμά της και λεηλάτησαν όλα όσα είχαν απομείνει εκεί. Έκλεψαν τα τελευταία χρήματα της οικογένειας. Δεδομένου ότι η κατάσταση στην Afrin είναι πρακτικά αφόρητη, η οικογένεια κατέφυγε στο ανοιχτό Shehba.

"Ηλικιωμένοι, γυναίκες ή παιδιά - όλοι βασανίζονται"

"Ο Abu Haydar, ο Abu Arab, ο Abu Sayir και ο Abu Ziyad διεξήγαγαν την ανάκριση των απαχθέντων. Με ρωτούσαν για ώρες κάθε μέρα. Με ρώτησαν συνεχώς ποιος ήταν ο ρόλος μου στην κοινότητα και ποια ήταν η σχέση μου με την αυτόνομη διοίκηση. Όταν είπα ότι δεν είχα καμία σχέση με αυτό και ότι δεν δούλευα στην κοινότητα, με χτύπησαν με έναν σωλήνα. Λόγω της ηλικίας μου, δεν περίμενα να υποστώ τόσο σοβαρά βασανιστήρια" δηλώνει η 50χρονη.

"Δεν μπορούσα να κοιμηθώ τη νύχτα λόγω των κραυγών αυτών που βασανίστηκαν"

Τα βασανιστήρια ξεκινούσαν τα μεσάνυχτα και διαρκούσαν μέχρι τις 4:00 π.μ. Κάθε βράδυ γέμιζε με τις κραυγές βασανισμένων παιδιών και γυναικών. Λόγω των κραυγών δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Οι γυναίκες βασανίζονταν από έναν άνδρα που ονομάζεται Ahdar Ibrahim. Τις έκλεισε σε ένα δωμάτιο και τους έκανε ηλεκτροπληξία.

Ναρκωτικά και βιασμοί

Εκατοντάδες γυναίκες βασανίζονται στα μπουντρούμια στο Maratê, στο εμπορικό σχολείο και στο Kawa Crossroads. Στη φυλακή του Kawa Crossing, διαπράττονται τα πιο σοβαρά εγκλήματα εναντίον αμάχων, ιδίως γυναικών. Σε αυτές τις φυλακές, οι γυναίκες βιάζονται και τους δίνονται ναρκωτικά, διηγείται η γυναίκα.

"Οι υψηλοί φόροι εκβιάζονται από οικογένειες"

Οι πολιτοφυλακές εκβιάζουν υψηλούς φόρους από τις οικογένειες. Επομένως, οι οικογένειες δεν τολμούν καν να μαγειρέψουν καλό φαγητό στο σπίτι. Οι γραμμές τροφοδοσίας ρεύματος κλέβονται ξανά και ξανά. Για να τις λάβουν πίσω, οι οικογένειες καλούνται να πληρώσουν πολλά χρήματα. Ταυτόχρονα αναγκάζουν τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν δολάρια και τουρκική λιρέτα. Στα φαρμακεία, τα φάρμακα διατίθενται μόνο με τουρκική λιρέτα. Όλοι παίρνουν τουρκικά δελτία ταυτότητας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail