Σκληρό μάθημα από τις Ε.Δ. της Αρμενίας στον αζέρικο στρατό σε απόπειρα προώθησης

Freepen.gr - Ο Αρμενικός στρατός απώθησε μια επίθεση που ξεκίνησε από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στα σύνορα την Κυριακή.

Σύμφωνα με τη ρωσική Avia.Pro, ο αρμενικός στρατός επέφερε μεγάλες απώλειες στις τάξεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, ενώ ο ίδιος μετρά ελάχιστα ή και καθόλου θύματα.

«Μια ημέρα νωρίτερα, σημειώθηκε στρατιωτική σύγκρουση στα σύνορα της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, με αποτέλεσμα πολύ σοβαρές απώλειες για την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν. Είναι γνωστή η καταστροφή ενός λεωφορείου με τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, ένα καταρριφθέν drone και κατεστραμμένα θωρακισμένα οχήματα, τα οποία εισήλθαν παράνομα στο έδαφος της Αρμενίας, ενώ δεν υπάρχουν απώλειες από τον αρμενικό στρατό», δήλωσε η Avia.



Η ρωσική δημοσίευση ανέφερε ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν προσπάθησε να μετακινήσει τις δυνάμεις τους στο έδαφος της Αρμενίας, αλλά αναγκάστηκε και πάλι να εγκαταλείψει την απόπειρα.
«Παρά το γεγονός ότι αποφεύχθηκε μια πλήρης στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών, σήμερα το πρωί ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν έκανε πολλές νέες προσπάθειες να μεταφέρει παράνομα τις στρατιωτικές του μονάδες στο έδαφος του γειτονικού κράτους, ωστόσο, οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν άλλη μια επαρκή απάντηση, η οποία δεν αποκλείει την αύξηση της έντασης στην περιοχή», ανέφερε η Avia.Pro.

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δεν έχει σχολιάσει αυτούς τους ισχυρισμούς. Ωστόσο, δήλωσε την Κυριακή ότι υπήρχαν συγκρούσεις με τον Αρμενικό στρατό, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα θύματα και από τις δύο πλευρές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail