Όταν ο Ερντογάν χαρακτήριζε πέρυσι τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ως «παγίδα»

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την Παρασκευή υπέγραψε διάταγμα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, πριν από ένα χρόνο απέρριψε αντίστοιχες εκκλήσεις για μετατροπή της, χαρακτηρίζοντάς τες ως «παγίδα», σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά μέσα και υπογραμμίζει το turkishminute.com.

Στο βίντεο, ο Ερντογάν φαίνεται να δίνει μια τηλεοπτική συνέντευξη με την παρουσία νέων ανθρώπων πριν από τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου το 2019. Όταν ρωτήθηκε για τα αιτήματα των ισλαμιστών σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, απήντησε: «Δε γνωρίζουν τον κόσμο. Δεν ξέρουν σε ποιον μιλούν. Ως πολιτικός ηγέτης, δεν έχω χάσει την κατεύθυνσή μου για να εξαπατηθώ από αυτήν την παγίδα».

Τότε ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί θα οδηγούσε σε περισσότερα μειονεκτήματα για την Τουρκία από πλεονεκτήματα και υπαινίχθηκε ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει επιθέσεις εναντίον τζαμιών σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Κατηγόρησε μάλιστα εκείνους που ζητούσαν την μετατροπή της Αγίας Σοφίας ότι αγνοούσαν τους πιθανούς κινδύνους που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια τέτοια κίνηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail