Διχασμένη η Μόσχα για την κρίσιμη απόφαση: Πρεσβεία στην Τρίπολη ή τη Βεγγάζη!

Freepen.gr - Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε ότι η Ρωσία καθοδηγείται από θέματα ασφάλειας και όχι από πολιτικά ζητήματα καθώς καλείται να επιλέξει μεταξύ της Τρίπολης και της Βεγγάζης ως έδρα της πρεσβείας της.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η ρωσική πρεσβεία θα συνεχίσει τις εργασίες της στην Τρίπολη ή τη Βεγγάζη, είπε σε δημοσιογράφους ότι η ρωσική πρεσβεία στη Λιβύη συνέχισε τις εργασίες της από την Τυνησία και, ως εκ τούτου, είναι λάθος να πούμε ότι θα συνεχίσει το έργο της.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «TASS», ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε: «Φυσικά, όταν επιστρέψουμε την πρεσβεία στη Λιβύη, θα έχουμε ως πυξίδα τα θέματα ασφαλείας, πάντα επικεντρωνόμασταν σε αυτό». Πριν μιλήσει για την πολιτική, είπε, «ας μιλήσουμε για την ασφάλεια των διπλωματών μας».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι η ρωσική πρεσβεία στην Τρίπολη δέχτηκε επίθεση στις 2 Οκτωβρίου 2013, καθώς οι επιτιθέμενοι εισέβαλαν στην πρεσβεία προτού τους αποβάλει ο στρατός, χωρίς να τραυματιστεί κανένας από το προσωπικό της πρεσβείας. Αργότερα, δεν μπόρεσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των διπλωματών και η Ρωσία αποφάσισε να εκκενώσει το προσωπικό της πρεσβείας.

Σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του κοινοβουλίου της Λιβύης, Άκιλα Σάλεχ, στις αρχές αυτού του μήνα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία αποφάσισε να συνεχίσει το έργο της πρεσβείας της στη Λιβύη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail