Γιατί ο Ερντογάν είναι ένας από τους πιο δυστυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο

Η πραγματικότητα πίσω από την φιέστα του Ερντογάν στην Αγιά-Σοφιά με το οθωμανικό σπαθί και τους 350.000 μουσουλμάνους.


Ο Ερντογάν είναι ένας από τους πιο δυστυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο για τους εξής λόγους:

1. Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία. Είναι ένα σύστημα κανόνων κοινωνικής συμπεριφοράς και κοινωνικών αξιών του αραβικού κόσμου.

Δεν υπάρχει βάθος -και μάλιστα στο σουνιτικό Ισλάμ- και για αυτό δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις βαθύτερες αναζητήσεις του ανθρώπου.

2. Είναι ένα σύνολο τύπων, μία τυπολατρεία, ακριβώς όπως σε μία τυπολατρεία είχαν μείνει οι Φαρισαίοι στην εποχή του Χριστού.

Οι προσευχές τους δεν είναι κοινωνία με τον αληθινό και ζωντανό Θεό, αλλά ένας τύπος που πρέπει να εκτελέσουν.

3. Ακόμη και η ανάγνωση του Κορανίου, εδάφιο του οποίου απήγγειλε ο Ερντογάν χθες στην Αγία-Σοφία, δεν είναι παρά ένας ξηρός τύπος.

Όπως έχουν επανειλημμένα βεβαιώσει μουσουλμάνοι που μεταστράφηκαν στον Χριστό, αρνήθηκαν το Ισλάμ όταν διάβασαν το Κοράνι για να το καταλάβουν. Αντίθετα το Ισλάμ ενθαρρύνει τους μουσουλμάνους να διαβάζουν το Κοράνι χωρίς να το καταλαβαίνουν.

Γιατί, εάν καταλάβουν τί λέει, εάν έχουν και την ελάχιστη αναζήτηση της αλήθειας, θα φρίξουν με αυτά που διαβάζουν και θα φύγουν.

Ένας πρώην μουσουλμάνος, ο Ιρακινός Μοχάμεντ (στο Βάπτισμα Ιωάννης) Fadelle, όταν κατανόησε τί λέει το Κοράνι, έγραψε: «ακόμη και η ζωή του προφήτη Μωάμεθ, η οποία μέχρι πρόσφατα μου φαινόταν γεμάτη από δόξες και ικανότητα, δεν με ικανοποιούσε πια. Αντιθέτως, μέσα στη λύπη μου έβλεπα σε αυτή μια συσσώρευση μοιχειών και κλοπών. Πώς μπορούσε αυτός ο άνθρωπος να είναι άνθρωπος του Θεού; Πώς μπορούσα να ήθελα να μοιάσω σε εκείνον που έκανε τα αντίθετα από όσα κήρυττε;».

4. Ο Ερντογάν, όπως και οι περισσότεροι μουσουλμάνοι, δεν μπορούν να γνωρίσουν τον αληθινό Θεό, γιατί δεν πιστεύουν στον Χριστό ως Υιό του Θεού και Θεό αληθινό. Ο Χριστός όμως το είπε ξεκάθαρα: κανένας δεν έρχεται προς τον Πατέρα, εάν δεν περάσει από εμένα.

Όταν ο απόστολος Φίλιππος Του ζήτησε να του δείξει τον Πατέρα, Εκείνος του είπε: τόσον καιρό είμαι μαζί σου, Φίλιππε, και ακόμη δεν με κατάλαβες; Αυτός που είδε Εμένα, είδε τον Πατέρα. Εγώ και ο Πατέρας είμαστε το ίδιο πράγμα.

5. Οι μουσουλμάνοι μπορεί να λένε όλη μέρα «Αλλάχ-ου-ακμπάρ», δηλαδή «ο Θεός είναι μέγιστος», αλλά δεν λατρεύουν τον Αλλάχ, τον αληθινό Θεό. Ποιον πιστεύουν και ποιον λατρεύουν; Τα πάθη τους. Διότι όταν δεν υπάρχει ο Χριστός να σε οδηγήσει στον Πατέρα, ακόμη και εάν λες ότι αγαπάς τον Θεό, δεν τον αγαπάς. Λατρεύεις τον εαυτό σου και τα πάθη σου, που είναι δαίμονες.

Όμως μία ημέρα θα φύγεις από αυτόν τον κόσμο και πλέον δεν θα μπορείς να ικανοποιήσεις τα πάθη σου. Και τότε θα ζεις την αιώνια κόλαση.

6. Το Ισλάμ δεν υπόσχεται την γνώση του αληθινού Θεού, που είναι η αιώνια ζωή, αλλά έναν παράδεισο υλικών απολαύσεων, που όμως είναι η κόλαση. Οι υλικές απολαύσεις δεν θα παραταθούν πέρα από αυτήν την ζωή και για αυτό μετά ο άνθρωπος θα ζει την κόλαση.

7. Όταν ο δύστυχος Ερντογάν φύγει από αυτόν τον κόσμο, θα πρέπει να δώσει λόγο στον Κύριο, όπως κάθε άνθρωπος. Και θα δώσει λόγο για όλους εκείνους τους ανθρώπους που έβαλε άδικα στη φυλακή, που έδωσε εντολή να σκοτωθούν, που κατεδίωξε και βασάνισε, για όλους τους πολέμους που έκανε, για όλο το μίσος και την δυστυχία που έσπειρε. Και τότε τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για αυτόν. Δεν θα υπάρχουν ούτε τυρκουάζ χαλιά, ούτε τηλεόραση, ούτε φιέστες, ούτε οπλισμένοι σωματοφύλακες, ούτε αεροπλάνα, ούτε κανόνια: θα υπάρχουν μόνο τα πεπραγμένα μας, η συνείδησή μας και ο Θεός.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.