Η εισβολή του Αττίλα, η δεύτερη πράξη της Κυπριακής τραγωδίας

Αφύπνιση και αποφασιστικές επιλογές πρέπει να είναι ο κοινός μας δρόμος. Το πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών στις 15 του Ιούλη του 1974, ήταν η πρώτη πράξη της Κυπριακής τραγωδίας και του Ελληνισμού, που δημιούργησε το άλλοθι στην Άγκυρα για να πραγματοποιήσει τα σχέδια της εισβολής, που πριν χρόνια είχε ετοιμάσει.


Σαν σήμερα πριν 46 χρόνια έγινε η εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο ανυπεράσπιστο νησί, που εξακολουθούσε να ζει τον δικό του εγκληματικό εμφύλιο.

Δεν ξεχνούμε, όσα χρόνια και αν περάσουν, τις ευθύνες της χούντας των Αθηνών και των οπαδών τους σε Ελλάδα και Κύπρο.

Δεν ξεχνούμε την άρνηση και την αδυναμία των ευρωπαϊκών χωρών, των ΗΠΑ και της Μόσχας, να σταματήσουν τον Αττίλα.

Πολύ περισσότερο τις ευθύνες της Ουάσιγκτον για την στήριξη στην χούντα των Αθηνών και τον ύποπτο ρόλο τις ημέρες εκείνες.

Όμως, πιο πολύ εμείς πρέπει να παραδειγματιστούμε, να υπερασπιζόμαστε την δημοκρατία, όποιες και αν είναι οι αδυναμίες και οι αβελτηρίες των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων.

Να χτίζουμε ισχυρές και σταθερές συμμαχίες, να υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.

Να ξεπερνάμε τα όριά μας, αφού όμως πρώτα τα γνωρίζουμε, για να μην θρηνούμε τραγωδίες από υπερφίαλες και ανεύθυνες φωνές.

Να ξέρουμε πως μόνο όταν εμείς υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα, θα έχουμε και την αλληλεγγύη των εταίρων και συμμάχων μας.

Ειδικά στην τελευταία περίοδο, που όλα έχουν αλλάξει στην ευρύτερη γειτονιά μας, δεν ταιριάζουν προσωπικές και κομματικές αυταρέσκειες και αυταπάτες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail