«Γιατί κρύφτηκες στη Μαρμαρίδα; Επειδή ήξερες ότι θα γίνει πραξικόπημα»

Freepen.gr - Ο αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγόρησε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ότι είχαν προηγούμενη γνώση για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης της ομάδας του CHP την Τρίτη, ο Κιλιτσντάρογλου ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν τυχαίο πως ο Ερντογάν βρισκόταν σε ένα θέρετρο του Αιγαίου τη στιγμή του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

«Γιατί κρύφτηκες στη Μαρμαρίδα; Επειδή ήξερες ότι θα γίνει πραξικόπημα. Πήγατε στη Μαρμαρίδα για κάθε περίπτωση», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου στον ιστότοπο ειδήσεων T24. «Ο βοηθός του το γνωρίζει και αυτό».

Ο ηγέτης του CHP συνέχισε να κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο για την πολιτική πτέρυγα του κινήματος του Γκουλέν, μια θρησκευτική ομάδα με επικεφαλής τον κληρικό Fethullah Gülen με έδρα τις ΗΠΑ, κατηγορούμενη από την Άγκυρα για ενορχήστρωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

«Ο Ερντογάν είναι η ηγετική πολιτική πτέρυγα της FETÖ», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου..

Ο Κιλιτσντάρογλου μίλησε επίσης για μια έκθεση της 15ης Ιουλίου της Επιτροπής Διερεύνησης του Πραξικοπήματος, η οποία δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί.

«Ο Ερντογάν απαγόρευσε την είσοδο δύο ατόμων στην επιτροπή έρευνας. Ο ένας είναι ο αρχηγός του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MIT) και ο άλλος είναι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου. Γιατί ο Ερντογάν απαγόρευσε αυτά τα ονόματα να δίνουν πληροφορίες;» ρώτησε ο Κιλιτσντάρογλου.

Ο ηγέτης του CHP κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να σιωπήσει τον δημοσιογράφο Müyesser Yıldız, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο μήνα με την κατηγορία της  «πολιτικής και στρατιωτικής κατασκοπείας».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail