Η Τουρκία έτοιμη να προσφέρει όπλα στο Αζερμπαϊτζάν για να χτυπήσει την Αρμενία

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την υποστήριξή του στους Αζέρους αναφέροντας σε ομιλία του την Παρασκευή, ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να αφήσει το Αζερμπαϊτζάν, «είναι μια αδελφική χώρα, μόνη της μπροστά στις αρμενικές επιθέσεις».

Η Τουρκία έχει ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με το Αζερμπαϊτζάν, καθώς και κοινά ενεργειακά έργα, ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Τουρκικής Αρχής Αμυντικών Βιομηχανιών δήλωσε την Παρασκευή, ότι ο τομέας του είναι έτοιμος να βοηθήσει το Αζερμπαϊτζάν.

«Η αμυντική μας βιομηχανία, με όλη την τεχνογνωσία, τις τεχνολογίες και τις δυνατότητές της, από τα drone μας έως τα πυρομαχικά, τους πυραύλους και τα ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου, είναι πάντα στη διάθεση του Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο Ismail Demir, διευθυντής της Τουρκικής Αρχής Αμυντικών Βιομηχανιών, την Παρασκευή

Ο Ντεμίρ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας και Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν Ραμίζ Ταχάροφ στην Άγκυρα, δήλωσε ότι η Τουρκία θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό του στρατού του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θα διστάσει να «αντισταθεί σε οποιαδήποτε επίθεση» στο Αζερμπαϊτζάν και ότι η Αρμενία «βρίσκεται σε δύσκολη θέση που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει» στη σύγκρουση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail