Το ΑΚΡ συνεχίζει να χάνει ψήφους, ο Μπαμπατζάν διπλασιάζει τα ποσοστά του

Freepen.gr - Μια νέα έρευνα έδειξε ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP) έχει χάσει τους ψηφοφόρους, ενώ το νεοσύστατο Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) του Αλί Μπαμπατζάν βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ανέφερε την Τετάρτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος της Cumhuriyet.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διεξήχθη από την İstanbul Economy Research στις 29-30 Ιουνίου με 514 συμμετέχοντες, το AKP επιστρέφει σε μια πτωτική τάση μετά από μια σύντομη αύξηση κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας του COVID-19.

Τα αποτελέσματα έδωσαν στο AKP 36,7%, ενώ ο κυβερνητικός σύμμαχός του, το Κόμμα Εθνικιστικής Κίνησης (MHP), βρίσκεται στο 9,5%, πέφτοντας κάτω από το κατώφλι του 10% που απαιτείται για την είσοδο στο κοινοβούλιο.

Εν τω μεταξύ, το DEVA του πρώην συνιδρυτή του AKP, Αλί Μπαμπατζάν, έχει δει τις ψήφους του να φτάνουν το 2,4%, διπλασιάζοντας ποσοστά από την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας.

Το AKP ακολουθήθηκε από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της Κεντρικής Αντιπολίτευσης (CHP) στο 18,63 τοις εκατό και το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) με 10,43%.

Το Καλό Κόμμα (İYİ), το οποίο αποτελείται κυρίως από πρώην μέλη του MHP της Μεράλ Ακσενέρ που είχαν δυσαρεστηθεί με τη συμμαχία με το AKP, βρίσκεται στο 9,20 τοις εκατό.

Το Future Party (GP), του Αχμέτ Νταβούτογλου, απέσπασε το 0,78% των ψήφων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι βρίσκονται στο 10,70%.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail