Η Τουρκία χρησιμοποιεί το νερό ως όπλο, ποτάμι του θανάτου πια ο Ευφράτης

Freepen.gr - Το Σάββατο το πρωί, ο αραβικός τύπος ασχολήθηκε με τη χρήση νερού από μέρους της Τουρκίας κατά των περιοχών της βόρειας και ανατολικής Συρίας. Η εφημερίδα Al-Sharq al-Awsat ανέφερε: "Η αυτόνομη διοίκηση στη Βόρεια και Ανατολική Συρία κατηγόρησε την Τουρκία ότι χρησιμοποιεί το νερό ως όπλο εναντίον των περιοχών της, μειώνοντας τις ροές νερού του Ευφράτη στα ανατολικά του ποταμού.

Η Δαμασκός και η Άγκυρα είχαν υπογράψει το 1987 μια προσωρινή συμφωνία, για να μοιραστούν το νερό του Ευφράτη. Αυτή όριζε ότι η Τουρκία θα περνά τουλάχιστον 500 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο, υπό την προϋπόθεση ότι η Συρία θα περνά τουλάχιστον το 58% αυτής στο Ιράκ βάσει άλλης συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας και Βαγδάτης.

Ο διευθυντής των φραγμάτων στην αυτόνομη διοίκηση, Muhammad Tarbush, δήλωσε στην Al-Sharq al-Awsat χθες ότι η μέση ροή από τον περασμένο Απρίλιο είναι στα 200 ​​κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο, πράγμα που σημαίνει ότι "η Τουρκία χρησιμοποιεί νερό ως όπλο εναντίον μας, στέλνοντας νερό όταν οι λίμνες είναι γεμάτες, ώστε να μην το επωφεληθούμε και να σταματά να στέλνει νερό όταν το χρειαζόμαστε".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail