Δε φτάνουν όλα τα άλλα: Τοξικοί σκορπιοί απειλούν το λιβυκό νότο

Freepen.gr - Η ταλαιπωρία των κατοίκων της Λιβύης στις νότιες περιοχές κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες δεν περιορίζεται μόνο στις υψηλές θερμοκρασίες και την έλλειψη κυβερνητικών υπηρεσιών, αλλά περιλαμβάνει επίσης την παρουσία τοξικών σκορπιών στην περιοχή, αναφέρει το libyareview.com.

Η πλειοψηφία των κατοίκων στην πόλη Ουμπάρι, ιδίως εκείνοι που ζουν σε αχυροσκεπή σπίτια, είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε αυτούς τους σκορπιούς. Ο Khadija Anedi, γιατρός στην πόλη, επιβεβαίωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός πολιτών υπέφερε από την απειλή των τοξικών σκορπιών.

Δήλωσε ότι ορισμένα παιδιά είχαν πεθάνει μετά από τσίμπημα. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έκλεισε τα μάτια στην καταπολέμηση της κρίσης και δεν έχει παράσχει τα απαιτούμενα αντίδοτα.

Ο Anedi ανέφερε ότι η εξάπλωση των χώρων υγειονομικής ταφής και η αποτυχία του κράτους να χρησιμοποιήσει εντομοκτόνα προκάλεσαν την ταχεία εξάπλωση των θανατηφόρων εντόμων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail