Κάιρο: Η Τουρκία ρισκάρει το πεπρωμένο της με τις παρεμβάσεις της στον αραβικό κόσμο

ahram
Freepen.gr - Η Αίγυπτος τόνισε την καταδίκη της για τις πολιτικές και στρατιωτικές «παρεμβολές» της Τουρκίας σε αραβικές υποθέσεις, χαρακτηρίζοντάς τις ως «στερούμενες νόμιμης βάσης», μια μέρα αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε τις ενέργειες της Αιγύπτου στη φλεγόμενη από τον πόλεμο Λιβύη.

Σε δήλωσή του το Σάββατο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, Αχμέντ Χαφέζ επιβεβαίωσε την καταδική του Καΐρου στις τουρκικές στρατιωτικές επεμβάσεις στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, λέγοντας ότι παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Τα αραβικά έθνη δε θέλουν προσπάθειες ή φιλοδοξίες από εκείνους που επιδιώκουν να κυβερνήσουν για να επιτύχουν [τα δικά τους] συμφέροντα και στόχους», δήλωσε ο Χαφέζ.

Ο εκπρόσωπος εξέφρασε «έκπληξη» για δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με τη νομιμότητα εκλεγμένων Λιβυκών σωμάτων που απαιτούν αιγυπτιακή υποστήριξη στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού που εξάγονται από τη Συρία στη Λιβύη.

Ο Χαφέζ εξέφρασε επίσης έκπληξη για το ότι η Τουρκία «διακινδυνεύει το πεπρωμένο του έθνους της παρεμβαίνοντας στις κρίσεις των αραβικών χωρών για να τις περιπλέξει και να εμβαθύνει και να ενδυναμώσει ορισμένα ρεύματα».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail