Η Τουρκία έστειλε στη Λιβύη για τη μάχη της Σίρτης πυραύλους που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του Συριακού Στρατού



Freepen.gr - Η τουρκική εφημερίδα "Milliyet" ανέφερε ότι η Άγκυρα έστειλε εκτοξευτές πυραύλων στη Λιβύη για να στηρίξει τις δυνάμεις της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στην προετοιμασία για την επερχόμενη επίθεση στη Σίρτη και την Αλ Τζάφρα.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι πρόκειται τους εκτοξευτές πυραύλων T-122 Sakarya (RANRA). Οι εκτοξευτές πυραύλων που έφτασαν στη Λιβύη τοποθετήθηκαν κοντά στη Σίρτη, και το εύρος των πυραύλων τους φτάνει τα 40 χιλιόμετρα, ενώ το κείμενο ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν αποτελεσματικά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία.

Η Milliyet επιβεβαίωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη και να στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό στα στρατεύματα της GNA στις βάσεις Al-Watiyah και Misrata, μέσω δύο αεροσκαφών φορτίου της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αυτό έρχεται σε μια στιγμή που η GNA συνεχίζει να κινητοποιεί τις δυνάμεις της στην περιοχή της Σίρτη; όπου ανακοίνωσε την άφιξη σημαντικών ενισχύσεων εκεί το Σάββατο, συμπεριλαμβανομένων στρατευμάτων εξοπλισμένων με βαριά όπλα, υλικοτεχνικό και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail