Τουρκικά αερόστατα παρακολούθησης με το όνομα "Καραγκιόζης" στη Συρία!

Freepen.gr - Ένα τουρκικό αερόστατο παρακολούθησης εντοπίστηκε στην περιοχή Idlib στη Συρία. Όπως αναφέρει το defence-blog.com, τα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσαν επίσης μεγάλο αριθμό φωτογραφιών που έδειχναν ότι ο κατάσκοπος-αερόστατο μοιάζει με το τουρκικό σύστημα επιτήρησης αερόστατων Karagöz.

Το σύστημα Karagöz (Καραγκιόζης, δηλαδή Μαυρομάτης), που αναπτύχθηκε από την Aselsan, έχει σχεδιαστεί για να φέρει την ικανότητα παρακολούθησης, πληροφοριών και έγκαιρης προειδοποίησης σε στρατιωτικές βάσεις και κρίσιμες εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις απαιτήσεις εργασιών όπως η αερομεταφερόμενη επίμονη παρακολούθηση, η ασφάλεια κρίσιμων εγκαταστάσεων και οι περιφερειακές επικοινωνίες, ενώ προσφέρει τη βέλτιστη λύση με βάση σχετικά με την τρέχουσα τεχνολογία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Aselsan, το Karagöz είναι προσαρμοσμένο για διάφορες εργασίες με διαφορετικές επιλογές ωφέλιμου φορτίου όπως ραντάρ, συστήματα επικοινωνίας, ηλεκτρο-οπτική κάμερα.

Το αερόστατο δίνει στο προσωπικό επίγεια τη δυνατότητα να παρακολουθεί μια πολύ μεγάλη περιοχή, να αναζητά IED και να παρακολουθεί άλλα πράγματα που ενδιαφέρουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail