Συστήματα αεράμυνας στη βάση της Βατίγια: Το σχέδιο της Τουρκίας για να πάρει το Λιβυκό Νότο!

Freepen.gr - Οι τουρκικές δυνάμεις στη δυτική Λιβύη έχουν αναπτύξει τουλάχιστον δύο συστήματα αεροπορικής άμυνας MIM-23 Hawk στην αεροπορική βάση al-Watiya νοτιοδυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στο The Libyan Address Journal.

Η στρατιωτική πηγή, η οποία μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, πρόσθεσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν επίσης αναπτύξει δύο συστήματα ραντάρ και μπλοκαρίσματος στη βάση al-Watiya, γνωστή και ως Uqba ibn Nafi Air Base, δείχνοντας ότι μονάδες του τουρκικού στρατού έχουν ήδη ξεκινήσει τις εργασίες για αποκατάσταση και χρήση των εγκαταστάσεων της μεγαλύτερης αεροπορικής βάσης στη Λιβύη.

«Ο στόχος των τουρκικών δυνάμεων από αυτό το βήμα είναι να εκτοξεύσουν UAV προς τη νότια Λιβύη, ως προετοιμασία για τον έλεγχο της περιοχής Fezzan», δήλωσε η στρατιωτική πηγή. Η Fezzan, η οποία ελέγχεται από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, διαθέτει τα μεγαλύτερα πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λιβύη, μέρος της οποίας προμηθεύει τη Mellitah Gas, μια κοινοπραξία μεταξύ της National Oil Corporation of Libya και της ENI Italy.

Η Τουρκία σκοπεύει επίσης να σταθμεύσει στη βάση al-Watiya για να επιτύχει τον έλεγχο στον εναέριο χώρο της Βόρειας Αφρικής, ειδικά στην Τυνησία και την ανατολική Αλγερία. Η βάση έχει μετατραπεί σε μια πλήρως τουρκική στρατιωτική εγκατάσταση που διαχειρίζεται το προσωπικό του τουρκικού στρατού χωρίς καμία λιβυκή παρουσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail