Χάφταρ: «Ο πόλεμος ενάντια στην Τουρκία δε θα σταματήσει μέχρι να απελευθερώσουμε όλη τη Λιβύη»

Freepen.gr - Την Τρίτη, ο Στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, Γενικός Διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), δήλωσε ότι η επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Λιβύης είχε ως στόχο να την μετατρέψει σε οθωμανικό κράτος.

Σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia, ο Χάφταρ αποτίμησε φόρο τιμής στις αραβικές χώρες, ιδιαίτερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο, για την κατηγορηματική απόρριψη της παρέμβασης της Τουρκίας.

Ο διοικητής του LNA πρόσθεσε ότι η Τουρκία επιδιώκει να λεηλατήσει τον πλούτο της Λιβύης για να προσφέρει ευημερία στο λαό της τονίζοντας πως η αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας αποτελεί εθνικό καθήκον.

«Θα συνεχίσουμε σταθερά να ενισχύουμε τις δυνατότητες μάχης των ενόπλων δυνάμεών μας για να υπερασπιστούμε τη γη και τους λαούς μας», δήλωσε ο Χαφτάρ.

Ο διοικητής του LNA συνέχισε λέγοντας ότι «ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της διεθνούς κοινότητας να συμμετάσχουμε σε πολιτική διευθέτηση. Δε θα δεχθούμε την εκμετάλλευση της τρέχουσας κατάστασης από τις εχθρικές δυνάμεις, φέρνοντας περισσότερα όπλα και μισθοφόρους στη χώρα».

Επίσης πρόσθεσε ότι «ο πόλεμος μας εναντίον της Τουρκίας δεν θα σταματήσει μέχρι να απελευθερώσουμε όλη τη Λιβύη».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail