Η πιο ζωντανή φωνή, την πλέον κρίσιμη στιγμή πάει για...διακοπές

Με έκπληξη ακούσαμε σήμερα το πρωί στον 98,4 της Κρήτης, ότι ο ραδιοφωνικός παραγωγός, Γιώργος Σαχίνης σταματά για...διακοπές. Συνήθως τραβούσε μια εβδομάδα ακόμη και δεδομένης της χρονικής συγκυρίας στα εθνικά ζητήματα, οι ακροατές παραξενευτήκαμε. Άλλωστε στο κλείσιμο της εκπομπής του εξέφρασε κι ίδιος την έκπληξή του που οι καλοκαιρινές του διακοπές θα ξεκινήσουν νωρίτερα φέτος. Πιθανότατα να διαρκέσουν και περισσότερο.

Του Στρατή Μαζίδη

Δεν είμαι υπερασπιστής του Γιώργου Σαχίνη. Ο Γιώργος είναι ένας καλός φίλος αλλά σε πολλά που λέει διαφωνώ. Πχ θεωρώ ότι το κούρασε πολύ με τον κορωνοϊό ενώ έτρεχαν σοβαρότατες εξελίξεις ή πως τα σατιρικά τους της Παρασκευής κάποιες φορές ξεπέρασαν πολύ κάποια όρια.

Ωστόσο ο Γιώργος έχει πετύχει πολλά με την εκπομπή του. Κατά πολλούς θεωρείται ο καλύτερος αυτή την στιγμή δημοσιογράφος. Προσωπικά πάντως εκτιμώ πως πρόκειται μακράν για τον καλύτερο παρουσιαστή αφού αναδεικνύει θέματα, παρέχει βήμα σε κόσμο που αλλιώς δε θα μπορούσε να εκφραστεί, αποτελεί εναλλακτική πηγή ενημέρωσης διότι τόσο στο ραδιόφωνο, όσο και στις τηλεοπτικές "Αντιθέσεις", βγάζει ειδήσεις πότε αυτός, πότε το κοινό του και πότε οι καλεσμένοι.

Πολλές φορές κομμάτια συνεντεύξεών του γίνονται θέμα σε κεντρικά ΜΜΕ [πχ Ροζάκης] ή οι αποκαλύψεις του φτάνουν ως το ΝΑΤΟ με πρόσφατο παράδειγμα το επεισόδιο Γαλλίας – Τουρκίας στα ανοικτά της Λιβύης.

Ο Γιώργος είναι ένας άνθρωπος αξιόπιστος. Μπορείς να του δώσεις μια πληροφορία ή μια υποψία και να την ψάξει. Αν του πεις, μη το βγάλεις παραέξω, δε θα το κάνει. Ομοίως φέρεται κι αυτός αντίστοιχα. Περιβάλλει με εμπιστοσύνη όσους θεωρεί αξιόπιστους.

Οι εκπομπές του έχουν ενδιαφέρουν διότι ακονίζουν το νου και κρατούν το κοινό σε εγρήγορση. Απολαμβάνει μεγάλης τηλεθέασης και ακροαματικότητας, κάτι που φαίνεται από τα νούμερα του Youtube.

Αν η ελληνική δημοσιογραφία είναι μια αίθουσα που πλέον μοιάζει σκοτεινή, η λάμπα του Γιώργου παραμένει αναμμένη.

Στα εθνικά ζητήματα και τα της ΑΟΖ είναι ένας μοναχικός Δον Κιχώτης. Τα παλεύει χρόνια. Τώρα δικαιώνεται.

Είναι ευτύχημα ότι παρέμεινε στην Κρήτη. Ένας παίκτης μπορεί να είναι μεγάλος και να πάρει τίτλο σε μια Α ομάδα αλλά στη μεγάλη να χαθεί και να τον καταπιεί το σύστημα.

Ένα παράδειγμα της γενικότερης αποδοχής του Γιώργου το έχω βιώσει προσωπικά μετά από φορές που έτυχε να μιλήσουμε στον αέρα της εκπομπής του μιλώντας με γνωστούς και φίλους.

Η εκπομπή του Γιώργου είναι διαδραστική. Συμμετέχουν όλοι. Το κοινό είναι υψηλών απαιτήσεων. Και πράγματι προσφέρει εθνική υπηρεσία. Μολονότι δεν προσβάλλει και φέρεται με ευγένεια στο συνομιλητή, πρέπει μάλλον να θεωρείται ενοχλητικό αγκάθι.

Την πλέον κρίσιμη στιγμή πάει για...μπάνια μια φωνή μέσω της οποίας μπορούσαν να μιλούν ελεύθερα κι ανεξάρτητα πολλοί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail