Η Τουρκία προετοιμάζεται για πιθανό πόλεμο με άσκηση μεγάλης κλίμακας στα ανοικτά της Λιβύης

Freepen.gr - Σε ένα αξιοσημείωτο βήμα όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα και την τοποθεσία, το τουρκικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μαζικές ναυτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης την επόμενη περίοδο.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το ναυτικό λέγοντας ότι οι ασκήσεις θα γίνουν έξω από τις ακτές της Λιβύης σε 3 διαφορετικές περιοχές, και φέροντας κάθε μια ξεχωριστό όνομα και συγκεκριμένα «Barbaros», «Targot Rais» και «Chaka Bay».

Επιπλέον, η εφημερίδα Yeni Safak αποκάλυψε ότι αυτά τα γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν σύντομα και ότι λαμβάνουν χώρα εν αναμονή οποιουδήποτε πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο, εκτός από αυτό που έχει χαρακτηριστεί ως κλιμακούμενη ένταση στη Λιβύη την τελευταία περίοδο.

Αναφέρθηκε ότι οι τουρκικές ναυτικές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε διεθνή ύδατα με τη συμμετοχή 17 πολεμικών αεροσκαφών και 8 ναυτικών σκαφών, προκειμένου να αποδειχθεί «η ικανότητα της Τουρκίας να ελέγχει την περιοχή αεροπορικώς και θαλάσσια».

Η ανακοίνωση αυτών των ασκήσεων πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Διοικητή των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων, Αντνάν Οζμπάλ στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Χούλουσι Ακάρ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail