Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει χωριά για να διώξει αμάχους


 
Freepen.gr - Το τουρκικό κράτος συνεχίζει τις επιθέσεις εισβολής στο Heftanîn και τον βομβαρδισμό χωριών με στόχο να αναγκάσει τους ανθρώπους να φύγουν, αναφέρει το ANF.

Το τουρκικό κράτος ξεκίνησε επιθέσεις εισβολής στο Heftanîn στις 16 Ιουνίου, ισχυριζόμενο ότι βομβαρδίζει αντάρτικες περιοχές. Ωστόσο, βομβαρδίζει επίσης οικισμούς αμάχων.

Το χωριό Berseve, που συνδέεται με το Zaho, έχει κάποια σημασία λόγω της θέσης του, βομβαρδίστηκε πριν από λίγες μέρες από τα πολεμικά αεροσκάφη του τουρκικού κράτους.

Οι χωρικοί που ζούσαν στο Berseve αντέδρασαν θυμωμένα στις επιθέσεις και είπαν: «Δεν υπάρχει PKK εδώ, ζούμε εδώ. Το τουρκικό κράτος θέλει να σκοτώσει όχι μόνο αντάρτες αλλά και όλους μας. Για μέρες, χτυπήσαμε τόσο εμείς όσο και αντάρτες. Εκεί είναι πολίτες στο χωριό. Προφανώς η νότια κυβέρνηση πούλησε τα εδάφη μας στους Τούρκους. Τα ζώα μας, η γη μας, ο κήπος μας καταστρέφονται. Οι Τούρκοι χτίζουν δρόμους μέσα από τους κήπους μας. Ανησυχούμε πολύ για αυτήν την κατάσταση · είμαστε πολύ ανήσυχοι. Η νότια κυβέρνηση ανέχεται τα πάντα. Αλλά δε θα αφήσουμε τα χωριά μας».









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail