Υπερσυγκέντρωση δυνάμεων με τη μάχη της Σίρτης προ των πυλών

Freepen.gr - Η Ρωσία και η Τουρκία αύξησαν πρόσφατα τις πτήσεις τους προς τη Λιβύη εν μέσω μιας μεγάλης στρατιωτικής κινητοποίησης και συγκέντρωσης δυνάμεων στην περιοχή της Σίρτης.

Σύμφωνα με δεδομένα του Flight Radar, τόσο η Ρωσία όσο και η Τουρκία έχουν στείλει αεροπλάνα φορτίων, πιθανώς γεμάτα όπλα, στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη, καθώς η Μόσχα συνεχίζει την υποστήριξή της στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) και η Τουρκία στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Η κυβέρνηση της Τρίπολης έχει απορρίψει προσφάτως όλα  τα αιγυπτιακά τελεσίγραφα για την κόκκινη γραμμή Σίρτης - αλ Τζούφρα καθώς φαίνεται πως στρατηγικός στόχος της Τουρκίας είναι η κατάληψη των δύο πόλεων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τα λιμάνια της πετρελαϊκής ημισελήνου της ανατολής αλλά και τα πεδία του νότου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail