Avia: Οι Ελληνικοί S-300 στοχοποίησαν τουρκικά F-16 - Μεγαλύτερη δύναμη πυρός για την Ελλάδα

Freepen.gr - Τα τουρκικά F-16 συναντήθηκαν με τους ρωσικούς S-300PMU-1, σημειώνει στον υπότιτλο δημοσιεύματος η ρωσική ιστοσελίδα Avia.pro με κεντρικό τίτλο: Οι S-300 στόχευσαν τουρκικά F-16 υπό την απειλή εισβολής.

Η Ελλάδα άρχισε να στοχοποιεί τα τουρκικά μαχητικά F-16, μετά από αρκετές παρενοχλήσεις κοντά στα σύνορα της χώρας, αναφέρει η Avia. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, σημειώνει το δημοσίευμα, το ρωσικό S-300PMU-1, σχεδιασμένο για την καταπολέμηση μαχητικών F-16, χρησιμοποιήθηκε για να στοχοποιήσει τα τουρκικά μαχητικά που εμφανίστηκαν μόλις 7 χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα.

Σήμερα η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, η οποία είναι εξοπλισμένη με ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας, ωστόσο, τονίζει η Avia, μόλις τώρα άρχισε να απειλεί πραγματικά με τη χρήση τους στο πλαίσιο των επιδεινωμένων σχέσεων με την Τουρκία, επιπλέον, δεδομένου ότι ο ελληνικός στρατός επαρκώς εκπαιδευμένος στη λειτουργία αυτών των συστημάτων αεροπορικής άμυνας, τα τουρκικά F-16 θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τρομερές συνέπειες εάν η Ελλάδα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει αυτά τα συστήματα.

Όσον αφορά το περιστατικό, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες της Avia, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή, στοχοποιήθηκαν μετά από προειδοποίηση σχετικά με το απαράδεκτο της παραβίασης του εναέριου χώρου ενός γειτονικού κράτους.

Η Avia καταλήγει σημειώνοντας πως είναι η Ελλάδα που έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη πυρός, η οποία είναι ικανή να επιφέρει ισχυρότατο πλήγμα στην Αγκυρα μόνο με τη βοήθεια του S-300.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail