Avia: Ζεύγος MiG-29 βομβάρδισε τουρκικά συστήματα άμυνας κοντά στη Σίρτη

Freepen.gr - Μια άλλη απόπειρα του τουρκικού στρατού να προετοιμάσει την αφετηρία για την επίθεση στην πόλη της Σίρτης, φαίνεται πως είχε άσχημα αποτελέσματα καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα avia.pro μαχητικά MiG-29 απροσδόκητα εμφανίστηκαν στον ουρανό, το οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού site, χτύπησαν στις θέσεις συστημάτων αεροπορικής άμυνας μικρής εμβέλειας που αναπτύχθηκαν από την Τουρκία, τα οποία υποτίθεται ότι υπερασπίζονταν τις θέσεις των τουρκικών στρατευμάτων, των δυνάμεων της GNA και των φιλότουρκων τζιχαντιστών κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Σίρη.

Η πηγή δεν προσδιορίζει ακριβώς ποια συστήματα αεροπορικής άμυνας καταστράφηκαν - σύμφωνα με μία πηγή, γίνεται λόγος για τρεις αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις και ένα συγκρότημα αεροπορικής άμυνας, ενώ μια άλλη πηγή ισχυρίζεται ότι καταστράφηκαν μόνο αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, με την έλευση των MiG-29 στη Λιβύη, που κατά την Avia.pro ανήκουν στη Συριακή Πολεμική Αεροπορία, η επιθετική επιχείρηση της Τουρκίας έχει αποτραπεί επιτυχώς για τρίτη φορά, γεγονός που δείχνει επίσης ότι οι δυνάμεις του LNA μπορούν να πάνε και σε μια αντεπίθεση.



Κρίνοντας από το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ανταποδοτικά πυρά κατά των MiG-29, τα τουρκικά ραντάρ μάλλον δεν πρόσεξαν καν την προσέγγιση αυτών των μαχητικών αεροσκαφών, ή, ο ηλεκτρονικός πόλεμος έκανε τη δουλειά του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail