Η επίθεση στην al-Watiya της Λιβύη ως μια αποφασιστική κίνηση με στρατηγικό αιφνιδιασμό


Ο στρατηγικός αιφνιδιασμός και η αποφασιστική επίθεση σχετίζονται στενά, ως αρχές του πολέμου. Αν και συχνά αναφερόμαστε για την ανάγκη των αποφασιστικών μαχών με γλώσσα που προκαλεί τη φυσική καταστροφή των στρατών του αντιπάλου, πραγματικά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο να επιβάλουμε στον εχθρό ένα ψυχολογικό αποτέλεσμα που θα είναι ανάλογο με το αποτέλεσμα που προκαλείται ιδανικά από έναν αιφνιδιασμό. 

Δηλαδή, ένας συνδυασμός τρόμου και παράλυσης. Δεν χρειάζεται να ισοπεδώσεις τον εχθρό. Δεν χρειάζεται καν να τον αιφνιδιάσεις κυριολεκτικά. Πρέπει μόνο να αναγκάσουμε τον εχθρό να αισθάνεται αδύναμος με τρόπο ανάλογο με το να αιφνιδιάζεται. Πιστεύω ότι αυτό πέτυχαν οι Γάλλοι και οι Αιγύπτιοι σε συνεργασία με δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με το τελευταίο κτύπημα.

Δημήτρης Τσαϊλάς
υποναύαρχος ε.α.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail