Από το σπίτι μπορούν να εργάζονται 922.000 Έλληνες. Από το καφενείο πόσοι;


Bletsisphotography / pixabay
Όταν, στην ελληνική σοβιετία, μαζεύεις 7.000 τον χρόνο από κρατικά επιδόματα, γιατί να πας στα Γιαννιτσά να μαζέψεις φρούτα με 700 ευρώ, μηνιάτικο. 


Είσαι σε Δυτική σοβιετία, μέλους της Ε.Ε. χωρίς να λέγεσαι Σοβιέτ. Παριστάνεις τον σύντροφο. Σηκώνεις τη γροθιά για το δίκιο του εργάτη όποτε σου πούνε. Και πίνεις τσίπουρα στον καφενέ περιμένοντας να "χτυπήσεις" τα σίγουρα μαύρα μεροκάματα.

Τι άλλη λύση έχεις; Των ηλιθίων. Να δουλέψεις με 700 ως 900 ευρώ τον μήνα μαζεύοντας φρούτα στη Βέροια και στα Γιαννιτσά.

Να δηλωθείς στην εφορία και να χάσεις τσάμπα κρατικά επιδόματα (αν κάνεις εισόδημα πάνω από 5.000 ευρώ τον χρόνο). Οπότε τι; Άσε τους λάθρο..., να κάνουν τη δουλειά.

Και γιατί όχι. Όταν προσθέτεις, αδήλωτα 340 ευρώ τον μήνα στα 600 ευρώ του μηνιάτικου από την επιδοματική πολιτική, (που "ζει και βασιλεύει και την αγορά εργασίας κυριεύει..." στο Ελλάδιστάν) ποιος ο λόγος να μην κράξεις και τις ιδιωτικές επενδύσεις.

Κάθεσαι στον καφενέ και χλευάζεις τους εργάτες του μεταλλείου της Χαλκιδικής που θέλουν επεκτάσεις. Κάνεις έτσι το χατίρι και στο κόμμα, που επιμένει στη σοβιετία και δεν θέλει ιδιώτες, ενώ απολαμβάνεις τα αφορολόγητα 940 ευρώ τον μήνα, από μαύρα της αγοράς και άσπρα της επιδοματικής πολιτικής. Τι δηλαδή; Θα πάς στα Γιαννιτσά να μαζέψεις φρούτα...

Μακάρι να μεταφέραμε κάτι καινούργιο, στο σημερινό μας σημείωμα. Μακάρι να ήταν ένα απλό, απρόσμενο φαινόμενο, που μας έφερε ο κορονοϊός και εμείς το περιγράφουμε για να δοξαστούμε δημοσιογραφικά...

Δυστυχώς αυτό που διαπιστώνουμε είναι πως, το γνωστό από χρόνια μαύρο χάλι και στην αγροτική μας οικονομία, συνεχίζεται. Και τα πλοκάμια του πνίγουν κάθε αισιοδοξία πως η Ελλάδα θα απαλλαγεί από το σύνδρομο του σοβιέτ. Από τον λαϊκισμό που γδέρνει την οικονομία. Έστω και το 60% της κανονικής και ελεύθερης οικονομίας μας.

Γιατί τα μαύρα θα συνεχίσουν να μας ξεχωρίζουν, ως χώρα, όσο στη Βουλή ο ανταγωνισμός για την καλύτερη και αποδοτικότερη κρατική επιδοματική πολιτική θα συντηρεί την 40χρονη σκυταλοδρομία μεταξύ των κομμάτων εξουσίας.

Επαναφέρουμε το γνωστό θέμα γιατί όπως ακούμε δεν θα αργήσει, η αντιπολιτευτική "στρατηγική" του ΣΥΡΙΖΑ με προβολή και διαφήμιση της δικής του επιδοματικής πολιτικής, στην 4ετία 2015-2019.

Της δικής του "σκυτάλης" στην ελληνική σοβιετία. Της επιδοματικής του πολιτικής όχι για να καλυφθούν κενά της ιδιωτικής οικονομίας. Θεός φυλάξει... Ούτε για να απαντήσει στην ανεργία. Απλά για να έχει να λέει στο 3% της βάσης του, λόγους που πρέπει να το κρατάνε δεμένο με το κόμμα.

Και γιατί να μη βγει ξανά από αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι έχει να χάσει. Άλλος είναι στην κυβέρνηση. Άλλος μπήκε στον "αγώνα" για τη συντήρηση του κράτους-πατερούλη στην Ελλάδα.

Άλλος θα τρέχει, ως κυβέρνηση, πίσω από προβληματικές και άνεργους με ένα "σακούλι λεφτά" από φόρους ανόητων πολιτών για να μοιράζει επιδόματα. Ακόμη και στους μετανάστες που λιαζόντουσαν στην Ομόνοια...

Γίνεται σοβιετική Ελλάδα χωρίς επιδοματική πολιτική; Ξέρετε πόσες ψήφους κουβαλάει κάθε καινούργιο επίδομα;

Γι' αυτό και η πολιτική αυτή, αποτελεί το άλφα και το ωμέγα συνέχισης της ρουσφετολογικής πολιτικής με τους διορισμούς στο κράτος. Καταστροφικής μικροπολιτικής, η οποία δεν έχει εγκαταλειφθεί, βεβαίως - βεβαίως... Το "μενού" της όμως δεν προσφέρει συμφέρουσες ποικιλίες...

Επιδοματική πολιτική ψευτοσοβιετικής μορφής με το μαύρο μεροκάματο προσθήκη στις ελαστικές μορφές εργασίας του 2017 (340 ευρώ, τετράωρα και τετραήμερα).

Πώς αντιδρούμε όμως και εμείς, ως κοινωνία στη μαύρη οικονομία; Την "εξωραΐζουμε" με όρους "κουλτούρας" και την αποκαλούμε εργασία με αμοιβές ελεύθερες βαρών..., τρομάρα μας.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα δώσει, τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο, τις δικές της (τελικές) εξετάσεις στην ψευτοσοβιετική επιδοματική πολιτική (αιμοδότη του 40% μαύρης οικονομίας). Θα είναι στα γραπτά... Τα "θέματα" θα περιλαμβάνουν, το προσχέδιο του προϋπολογισμού, τη διαχείριση των δημοσίων επενδύσεων, τις συμπράξεις κράτους και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), το ΕΣΠΑ 2021-2027, τους πόρους από το Ταμείο Ανάπτυξης της Ε.Ε (εντός του 2021) και τον κατώτατο μισθό. Θα τις περάσει ή θα καταφύγει σε αντιγραφές από το "σκονάκι" των προηγούμενων, με τις "λύσεις επιδομάτων", τις οποίες κανείς δεν απορρίπτει... Κοντός ψαλμός αλληλούια...
Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail