Αλβανία: Το 71% των νέων θέλουν να ζήσουν σε άλλες χώρες

Η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας, Μαγλίντα Μπρέγκου, στην εκπομπή ‘Προβοκάτσια’/ "Provokacija" επικεντρώθηκε στην πολιτική κατάσταση στη χώρα, στον τρόπο διακυβέρνησης και στο αίτημα των νέων να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Από: echedoros-a.gr

Ο Μπρέγκου είπε ότι η αποχώρηση των νέων στην Αλβανία εξακολουθεί να έχει μια αυξανόμενη τάση.

«Οι έρευνες δείχνουν ότι το 82% των ερωτηθέντων στα Βαλκάνια έχουν δηλώσει ότι τα πιο διεφθαρμένα ιδρύματα στη χώρα τους είναι τα πολιτικά κόμματα. Οι κυβερνήσεις δεν το λένε πλέον. Έτσι, τα πολιτικά κόμματα βγαίνουν πρώτα στη διαφθορά. Αυτά τα στοιχεία σας κάνουν να καταλάβετε ποια είναι η πολιτική σε όλη την περιοχή».

Ο Μπρέγκου τόνισε ότι η μετανάστευση των νέων πρέπει να ανησυχεί διότι παρά το γεγονός ότι τα «καλύτερα μυαλά» έχουν εγκαταλείψει την Αλβανία, η ζήτηση για φυγή από τη χώρα συνεχίζει να αυξάνεται.

Είπε επίσης ότι η πολιτική δεν χρειάζεται μόνο ένα νέο όραμα, αλλά σύμφωνα με αυτήν δεν υπάρχει η πολιτική ωριμότητα ή η επιθυμία να κάνουν τη διαφορά.

Πρόσθεσε ότι η μείωση του πληθυσμού είναι ένα μεγάλο πρόβλημα τόσο ως συνέπεια της μετανάστευσης όσο και της μείωσης των γεννήσεων.

AbcNews.al
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.