Αφαίμαξη της Λιβύης: Ο κεντρικός τραπεζίτης στέλνει 3 δις δολάρια στην Τουρκία για αποζημιώσεις!

Freepen.gr - Αξιόπιστες πηγές που εργάζονται στο Υπουργείο Εξωτερικών ανέφεραν ότι οι τουρκικές εταιρείες που είχαν ανεπιτυχή έργα από το 2011 θα αποζημιωθούν με 3 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το 218 News.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν σε συνέντευξη με το ιταλικό πρακτορείο Nova - συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εργάζονται στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας - ότι τα χαρακτηριστικά μιας συμφωνίας για αποζημίωση έχουν καταστεί σαφή σε μια συνάντηση μεταξύ του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης, Siddiq Al-Kabir και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, σε επίσκεψη του Αρχηγού του Προεδρικού Συμβουλίου και μιας αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου στην Άγκυρα, συμπεριλαμβανομένου του Al-Kabir.

Το 218News μετέδωσε την περασμένη Τετάρτη ότι ο αρχηγός του Προεδρικού Συμβουλίου, Fayez al-Sarraj, είχε φτάσει στην Κωνσταντινούπολη, συνοδευόμενος από έναν αριθμό αξιωματούχων.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Τουρκίας, τα τουρκικά έργα που έχουν τεθεί σε αναστολή στη Λιβύη εκτιμώνται σε 16 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων περίπου 400 και 500 εκατομμυρίων δολαρίων για έργα που δεν ξεκίνησαν.

Τόσο πολύ λοιπόν νοιάζεται η Τουρκία για τη Λιβύη ώστε την αρμέγει ενώ ακόμη η χώρα σπαράσσεται από τον πόλεμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail