Ο Ερντογάν ΔΕΝ πείστηκε από τη Μέρκελ αλλά από τα 20 πολεμικά πλοία σε θέσεις μάχης

Ακούσαμε και διαβάσαμε στα ΜΜΕ, ότι χάρη στη μεσολάβηση της Καγκελαρίου Μέρκελ αποφύγαμε, λέει την στρατιωτική σύγκρουση με την Τουρκία στην ΑΟΖ του συμπλέγματος του Καστελλορίζου. Σχεδόν δηλαδή σα να μας "έσωσε" από τους Τούρκους χάρη στην προσωπική φιλία της με τον Ερντογάν. Σα να του είπε δηλαδή: "Έλα βρε Ταγίπ, άφησε τους, δεν τους λυπάσαι; Κάντο για χάρη μου και δε θα σου βαλουμε κυρώσεις. Θα σου δώσουμε και μερικά δις ευρώ για τους μετανάστες". Και ο Ερντογάν το καλοσκέφθηκε λέει και της είπε: "Εντάξει για τώρα Αγγέλα. Αλλά να ξέρεις, ότι αν δεν βάλεις μυαλό στα παλιόπαιδα, θα τα δείρω!".

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Έτσι, χωρίς να χρειαζόμαστε μια νέα ηττοπαθή αίσθηση Ιμίων, χωρίς η παρούσα κατάσταση να θυμίζει τίποτα από τα Ίμια, το αντίθετο μάλιστα, εντούτοις σπεύδουν κάποιοι να ευχαριστήσουν την Μέρκελ, όπως έκαναν τότε και με τους Αμερικάνους. Έτσι ώστε να πλανιέται η εντύπωση ότι πάλι μας έσωσαν οι ξένοι και όχι η δική μας αποφασιστικότητα. Ότι ο Ερντογάν πείστηκε από την Μέρκελ και όχι από τα 20 ελληνικά πολεμικά πλοία, που είχαν πιάσεις θέσεις έγκαιρα και με τακτικά πλεονεκτήματα έτοιμα να του βυθίσουν το στόλο. Όταν η Μέρκελ του είπε ότι "Οι Έλληνες δεν αστειεύονται", αυτός δεν το πήρε στα σοβαρά, ότι μπορεί δηλαδή να τον στείλουμε στον πάτο, αλλά αποσύρθηκε λέει για το χατήρι της μαντάμας!

Περισσότερο από όλα όμως, μου κάνει εντύπωση το γεγονός, ότι κάποιοι θέλουν να απευθύνουν δουλοπρεπώς ευχαριστήρια σε ξένους μεσολαβητές, για κάτι που εξασφάλισε μόνο η ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων και όχι εκείνοι. Γιατί δεν ήταν η Μέρκελ που τον έκανε να αποσυρθεί, αλλά το "Οι Έλληνες δεν αστειεύονται", που του είπε. Που σημαίνει θα σε βαρέσουν. Αυτό το βάρεμα, δηλαδή η αποφασιστικότητα των Ελλήνων, είναι που έκανε τον σουλτάνο να το σκεφτεί καλύτερα και όχι η τσαχπινιά της Αγγέλας.

Σε ποιούς τα πουλάτε αυτά; Γιατί χαρίζετε σε άλλους τις νίκες της δικής μας ανδρείας; Διότι για μια μικρή νίκη πρόκειται, έστω και προσωρινή, κάθε ημέρα αργοπορίας του Ορούκ Ρέις που δεν έχει ακόμα αποπλεύσει εξαιτίας του ΠΝ. Πράγμα που σημαίνει, ότι το δόγμα της στρατηγικής αποτροπής που ακολουθούμε τώρα είναι ορθό και φέρνει αποτελέσματα, ενώ το δόγμα του κατευνασμού που ακολουθούσαμε ήταν λάθος και μας οδήγησε στα πρόθυρα της σύγκρουσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail