17 φορές άνοιξαν πυρ οι Αζέροι με 183 βολές κατά των Αρμενίων παραβιάζοντας την εκεχειρία

Freepen.gr - Ο γραμματέας Τύπου του Αρμενίου Υπουργείου Άμυνας, Σουσάν Στεπανιάν, ανακοίνωσε την Τρίτη, ότι η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν παραβίασε το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός στα σύνορα με την Αρμενία χθες το βράδυ.

Έγραψε στο Facebook: «Η σχετική ηρεμία παρέμεινε στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν τη νύχτα της 20-21 Ιουλίου, όπως και τώρα. Ο εχθρός παραβίασε την κατάπαυση του πυρός 17 φορές με διαφορετικά ελαφριά όπλα σε ορισμένα μέρη των συνόρων, και πυροβόλησε 183 φορές σε αρμενικές θέσεις. "

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Στεπανιάν, τα στρατιωτικά προπύργια του αρμενικού στρατού κοντά στα χωριά Σοτάκ και Αρτάνις δέχθηκαν δύο φορές αζέρικά πυρά, κοντά στις κατοικημένες περιοχές του Μόβσις, του Ιγκέπαρ και του Βασαχίν - εννέα φορές. Έξι περιπτώσεις παραβίασης της κατάπαυσης του πυρός καταγράφηκαν εναντίον αρμενικών θέσεων κοντά στα χωριά Yarask, Shiva και Zankakatun.

Ο γραμματέας Τύπου του Υπουργείου Άμυνας δήλωσε πως «Οι Αρμενικές ένοπλες δυνάμεις δείχνουν αυτοσυγκράτηση και ανταποκρίνονται μόνο σε πυροβολισμούς».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail