Το Twitter ξεσκέπασε και διέγραψε πάνω από 7300 ψεύτικους λογαριασμούς στην Τουρκία

Freepen.gr - Σύμφωνα με το «Twitter Safety», κάθε λογαριασμός και περιεχόμενο που σχετίζεται με αυτούς τους λογαριασμούς είχε αφαιρεθεί οριστικά από την υπηρεσία. Τα σχετικά δεδομένα κοινοποιήθηκαν επίσης σε δύο κορυφαίους ερευνητικούς εταίρους: το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Στρατηγικής Πολιτικής (ASPI) και το Παρατηρητήριο Διαδικτύου του Στάνφορντ,σημειώνει το Libya Review.

Εντοπίστηκε στις αρχές του 2020, ένα δίκτυο λογαριασμών χρησιμοποιούσε συντονισμένη μη αυθεντική δραστηριότητα που στόχευε κυρίως στο εγχώριο κοινό εντός της Τουρκίας.

Με βάση την ανάλυση του Twitter που παρακολούθησε τη συμπεριφορά των λογαριασμών και τους τεχνικούς δείκτες, η συλλογή πλαστών και παραβιασμένων λογαριασμών χρησιμοποιήθηκε για την ενίσχυση πολιτικών αφηγήσεων ευνοϊκών για το κόμμα του ΑΚΡ και την ισχυρή υποστήριξη του Προέδρου Ερντογάν.

Τα τεχνικά σήματα δείχνουν ότι το δίκτυο συνδέεται με την πτέρυγα νεολαίας του κόμματος και ένα κεντρικό δίκτυο που διατηρούσε σημαντικό αριθμό παραβιασμένων λογαριασμών.

Ως αποτέλεσμα, το Twitter ανακοίνωσε ότι το δίκτυο που αποκαλύφτηκε περιλαμβάνει πολλούς παραβιασμένους λογαριασμούς που σχετίζονται με οργανισμούς επικριτικούς για τον Πρόεδρο Ερντογάν και την τουρκική κυβέρνηση. Αυτοί οι παραβιασμένοι λογαριασμοί υπήρξαν επανειλημμένοι στόχοι χακαρίσματος και προσπάθειες εξαγοράς από τους κρατικούς φορείς που προσδιορίστηκαν παραπάνω.

Μετά την υπογραφή της στρατιωτικής συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της GNA της Λιβύης, η οποία εγκρίθηκε από το τουρκικό κοινοβούλιο τον Ιανουάριο του 2020, οι αναλυτές των μέσων ενημέρωσης έχουν καταγράψει μια μεγάλη εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης υπέρ του Ερντογάν που υποστηρίζει την αυξημένη υποστήριξή του στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail