Ρωσικά Su-27 αναχαίτισαν 2 στρατιωτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ στον Εύξεινο Πόντο

Freepen.gr - Το Ρωσικό Εθνικό Κέντρο Άμυνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι ρωσικά μαχητικά Su-27 είχαν αναχαιτίσει δύο αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη πάνω από τα νερά του Εύξεινου Πόντου.

«Στις 29 Ιουνίου, οι Αμυντικές Δυνάμεις της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας παρακολούθησαν και συνόδευαν ένα αεροσκάφος P-8A Poseidon και ένα αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης RS-135», ανέφερε η δήλωση του κέντρου.

Η δήλωση επεσήμανε ότι τα ρωσικά Su-27 έσπευσαν να αναχαιτίσουν τα δύο αεροπλάνα και ότι δεν υπήρξε παραβίαση του ρωσικού εναέριου χώρου.

Η δήλωση κατέληξε στο συμπέρασμα: «Οι έξοδοι των ρωσικών αεροσκαφών διεξήχθησαν αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερα ύδατα χωρίς να παραβιάζονται τα σύνορα άλλων χωρών».

Η χθεσινή αναχαίτιση από τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά τις τελευταίες πέντε ημέρες που έσπευσαν να συνοδεύσουν αεροσκάφη των ΗΠΑ κοντά στον εναέριο χώρο τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail