«Η Τουρκία δεν μπορεί να επανεξαγάγει τους S-400 χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας»

Freepen.gr - Η Τουρκία δεν μπορεί να μεταφέρει ή να επανεξαγάγει ρωσικά συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400 σε τρίτες χώρες χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας, δήλωσε την Τρίτη η υπηρεσία Τύπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας.

"Για την εξαγωγή στρατιωτικών προϊόντων, ένας αγοραστής των όπλων μας πρέπει να παρουσιάσει δήλωση τελικού χρήστη στη ρωσική πλευρά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μεταφορά ή η επανεξαγωγή τέτοιων προϊόντων σε τρίτες χώρες είναι αδύνατη χωρίς επίσημη άδεια από τη ρωσική πλευρά", τόνισε.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μετά το δημοσίευμα του Defense News (διαβάστε εδώ) τη Δευτέρα ότι ο γερουσιαστής της πλειοψηφίας Whip John Thune πρότεινε τροποποίηση του νόμου περί εθνικής άμυνας του 2021 (NDAA) που θα επέτρεπε την αγορά των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 από την Τουρκία χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό προμηθειών πυραύλων του αμερικανικού στρατού ώστε να ξεμπλοκάρει η υπόθεση των μαχητικών F-35.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail