Ρώσος πρέσβης: Η Τουρκία είναι ελεύθερη να «μεταφέρει πατάτες» με τα S-400 εάν το θέλει

Freepen.gr - Η Μόσχα δε θα αντιταχθεί σε απόφαση της Τουρκίας να μην ενεργοποιήσει τα ρωσικά πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400, δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία.

Η Ρωσία δεν θα είχε αντίθεση με ό,τι θα έκανε η Τουρκία με τα συστήματα, δεδομένου ότι η Τουρκία είναι «ιδιοκτήτης των συστημάτων», δήλωσε ο πρέσβης στην Αγκυρα, Alexei Yerhov σε συνέντευξή του στο CNN Türk που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

«Ας πούμε ότι είμαι διανομέας αυτοκινήτων και θέλετε να αγοράσετε ένα όχημα από μένα. Πήραμε τα χρήματα και σας πουλήσαμε το όχημα. Αυτό το όχημα είναι δικό σας. Είτε πηγαίνετε στην παραλία, μεταφέρετε πατάτες είτε εγκαθιστάτε ένα πολυβόλο σε αυτό, συμμετέχετε σε έναν πόλεμο, είναι φυσικό σας δικαίωμα να το κρατάτε στο γκαράζ », είπε ο Yerhov.

Η Τουρκία παρέλαβε την πρώτη αποστολή S-400 τον Ιούλιο του περασμένου έτους, σε μια κίνηση που έπληξε τις σχέσεις με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, οι οποίοι λένε ότι το ρωσικό υλικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεχνάσματα ενάντια σε προηγμένα όπλα του ΝΑΤΟ.

Τα σχέδια για την ενεργοποίηση των πυραυλικών συστημάτων τον Απρίλιο καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας COVID-19.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας İbrahim Kalın στις 25 Μαΐου είπε στη Γαλλία 24 ότι τα σχέδια της Τουρκίας για ενεργοποίηση των S-400 προχωρούσαν όπως είχε προγραμματιστεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail