Απογειώθηκαν κι έπιασαν δουλειά στη Συρία τα νέα κι αναβαθμισμένα MiG-29

Freepen.gr - Ο συριακός στρατός έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τα νέα ρωσικά αεροσκάφη MiG-29 εναντίον των εχθρικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία, δήλωσε η ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό την Τετάρτη και επιβεβαιώθηκε περαιτέρω από πηγή του Al-Masdar.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Ρωσικής Πρεσβείας, ο συριακός στρατός έχει ήδη λάβει τη δεύτερη παρτίδα προηγμένων αεριωθούμενων αεροσκαφών MiG-29, τα οποία χρησιμοποιούνται επίσης από την αεροπορική τους δύναμη.

Μια συριακή στρατιωτική πηγή είχε προηγουμένως πει ότι, στο πλαίσιο της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας μεταξύ της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη βάση Hmeimim, η ρωσική πλευρά παρέδωσε την επόμενη παρτίδα προηγμένων και εκσυγχρονισμένων MiG-29 στον αραβικό στρατό της Συρίας.

Διευκρίνισε επίσης ότι «από τις αρχές Ιουνίου, οι Σύριοι πιλότοι θα αρχίσουν να πραγματοποιούν τις προγραμματισμένες βάρδιες αυτών των αεροσκαφών στον συριακό εναέριο χώρο».

Η πηγή πρόσθεσε ότι τα αεροπλάνα, τα οποία είναι πιο αποτελεσματικά από την προηγούμενη γενιά τους, πραγματοποίησαν τις πτήσεις τους από τη βάση Hmeimim προς τις στρατιωτικές βάσεις της Συρίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Μια άλλη στρατιωτική πηγή στη Δαμασκό ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η συμφωνία για την προμήθεια αυτών των αεροσκαφών στις Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις έγινε φέτος, προσθέτοντας ότι ο ρωσικός στρατός έχει προγραμματίσει περισσότερες αναβαθμίσεις για τη Συρία.

Αυτή η κίνηση έρχεται σχεδόν τρεις μήνες αφότου ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια βαριά επίθεση στον εξοπλισμό του Συριακού Στρατού στη βορειοδυτική Συρία.

Η τουρκική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα βαριές απώλειες για τον Συριακό Στρατό, ειδικά για το οπλοστάσιο θωρακισμένων οχημάτων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail