Λίγος σεβασμός δε βλάπτει: Έγινε μακελείο κι ο LNA δήλωσε ότι δεν έχασε, αλλά υποχώρησε διπλωματικά

Ο LNA δια του ημι-επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, ακριβώς για να μπορεί ορισμένες φορές να το παρατραβά αλλά να μη φέρει την ευθύνη, το παρατράβηξε διότι και θα πρέπει να αντιληφθεί πως κάποια πράγματα έχουν τα όριά του.

Του Στρατή Μαζίδη

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η παρερμηνεία μιας διπλωματική βία απόσυρσης ως ήττα είναι ανόητη και πως ο λιβυκός στρατός είναι ακόμη όσο δυνατός ήταν, οι γραμμές τροφοδοσίας είναι πιο μικρές και το πεδίο της μάχης ανοικτό. Και καταλήγει κάνοντας λόγο για μια τελευταία ευκαιρία για ενωμένη Λιβύη, διαφορετικά οι χάρτες θα αλλάξουν.


Τα περί διπλωματικών πιέσεων είναι ένα επιχείρημα που ακούγεται συχνά τα τελευταία 24ωρα. Κανείς όμως δε μας λέει ποιοι άσκησαν τις πιέσεις. Αν είναι οι αντίπαλοι του Χαφτάρ, φαντάζει αστείο να εισακούστηκαν. Αν είναι οι σύμμαχοί του, τότε τι είδους φίλοι είναι αυτοί που στην ουσία σε προτρέπουν να πας σε διαπραγμάτευση λιγότερο ισχυρός; Ας δουν το σχόλιο του συμβούλου του Ερντογάν για την διακήρυξη του Καΐρου.

Δηλαδή έφυγαν από τη μισή χώρα για να ξαναγυρίσουν; Το έκαναν για να πάνε ηττημένοι στις διαπραγματεύσεις που για την ώρα τους τις αρνούνται; 

Το ότι οι γραμμές τροφοδοσίας είναι πλέον μικρότερες, είναι αστείο να το επικαλείται κανείς ως επιχειρήμα. Φυσικά είναι μικρότερες όταν πρακτικά εγκαταλείπεις τις θέσεις σου στη μισή χώρα.

Σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτο να δημοσιεύονται τέτοιες αναρτήσεις. Οι εικόνες από το μακελειό σε βάρος αμάχων από τα τουρκικά drones και οι αγριότητες των βασιβουζούκων της Τουρκίας μάλλον επιβάλλουν τη σιωπή και όχι αστειότητες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail