LNA: Άφιξη τουρκικού πλοίου με άρματα μάχης συνοδεία φρεγάτες και υπό ιταλική ανοχή

σχετική φωτογραφία που έχει συμπεριληφθεί σε άρθρα και το twitter από τα Μ60
Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος της Γενικής Διοίκησης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Στρατηγός Ahmed Al-Mismari, επιβεβαίωσε ότι ο LNA έχει εντοπίσει ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο, φορτωμένο με άρματα μάχης M60, σε μια ύποπτη διαδρομή από την Κωνσταντινούπολη προς τη Μισράτα.

Ο Al-Mismari ανέφερε ότι τα τανκς ανήκουν σε μια τουρκική κρατική εταιρεία με την επωνυμία «CIRKIN» και ότι έφυγαν από την Κωνσταντινούπολη για τη Λιβύη στις 21 Μαΐου, φτάνοντας στο λιμάνι της Μισράτα το πρωί της 28ης του ίδιου μήνα.

Το φορτηγό πλοίο συνοδεύτηκε από μια τουρκική φρεγάτα, η οποία κινούνταν κοντά της καθ 'όλη τη διαδρομή, και χαρακτηρίστηκε από τον εκπρόσωπο της Γενικής Διοίκησης ως «ύποπτο».

Ο Al-Mismari αποκάλυψε ότι είχαν επίσης απεικονίσει ένα ιταλικό πλοίο που ήταν κοντά στο τουρκικό φορτηγό πλοίο, αλλά δεν το παρεμπόδισε, επιβεβαιώνοντας ότι το ιταλικό πλοίο δεν ήταν συνδεδεμένο με την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση IRINI, η οποία στοχεύει στην παρακολούθηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Ο Al-Mismari αναφέρθηκε επίσης σε tweets που δημοσιεύτηκαν στις 29 Μαΐου, μια ημέρα μετά την αγκυροβόληση του τουρκικού πλοίου στο λιμάνι της Misrata, από αρκετές σελίδες ευχαριστώντας την Τουρκία για την αποστολή των M60, εκτός από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν κοντά στο Misrata ενός φορτηγού που μεταφέρει στρατιωτικό όχημα που μοιάζει με τανκ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail