LNA: Ο Ερντογάν να προσαχθεί στη Δικαιοσύνη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λιβύη

Freepen.gr - Την Κυριακή, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Στρατηγός Αχμέντ Αλ Μισμάρι, δήλωσε ότι η Τουρκία διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λιβύη. Ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να προσαχθεί στη δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που διαπράττονται στη Λιβύη.

Σε μια δήλωση, ο Αλ-Μισμάρι πρόσθεσε ότι «ο Ερντογάν στέλνει περισσότερες τουρκικές δυνάμεις και όπλα, με στόχο τον έλεγχο της πλούσιας σε πετρέλαιο ημισελήνου και άλλων λιμένων πετρελαίου», σημειώνοντας πως «Το επόμενο στάδιο θα είναι αποφασιστικό στη Λιβύη».

Σχολιάζοντας την τουρκική επέμβαση στη Λιβύη, ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι επτά τουρκικά πολεμικά πλοία βρίσκονταν στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης για να στηρίξουν την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) και τις δυνάμεις της.

Ο Αλ-Μισμάρι επεσήμανε ότι οι δυνάμεις που ευθυγραμμίστηκαν με την GNA έχουν συλλάβει και βασανίσει πάνω από 200 Αιγύπτιους εργάτες στην Ταρχούνα, σημειώνοντας ότι τέτοιες παραβιάσεις δεν εκπροσωπούν το Λιβυκό λαό. Συνέχισε λέγοντας ότι οι δυνάμεις του LNA έχουν τεκμηριώσει κατάφωρες παραβιάσεις από την GNA κατά όλων των διεθνών συμβάσεων στην Tarhuna, στην Al-Asabaa και σε πολλές άλλες πόλεις.

Ο εκπρόσωπος του LNA κάλεσε επίσης τα Ηνωμένα Έθνη να διενεργήσουν έγκαιρες έρευνες για τους μαζικούς τάφους που βρέθηκαν στην Ταρχούνα. Αυτό θα ήταν επιπλέον των ισχυρισμών ότι οι δυνάμεις του LNA είχαν τοποθετήσει νάρκες ξηράς στην Τρίπολη, μετά την απόσυρσή τους. Πρόσθεσε ότι η φύτευση ναρκών ξηράς, η παγίδευση με εκρηκτικά και η στόχευση αμάχων είναι παραδείγματα εγκληματικών δραστηριοτήτων που διαπράττονται από πολιτοφυλακές και εξτρεμιστές.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η στρατιωτική κατάσταση προχωρά όπως είχε προγραμματιστεί από τη Γενική Διοίκηση του LNA. Δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις της GNA υπέστησαν τεράστιες απώλειες και απώλειες εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της μάχης τους εναντίον του LNA.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail