Ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι πυρπολούν τα χωράφια του λαού στη Συρία: "Είναι το ίδιο με το ISIS"

Freepen.gr - Ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του συνεχίζουν να πυρπολούν τα χωράφια του λαού των περιοχών κοντά στις κατεχόμενες ζώνες της ΒΑ Συρίας, ειδικά κοντά στη στρατιωτική τους βάση που βρίσκεται στο χωριό Amiriya κοντά στον διεθνή δρόμο M4 στην περιοχή Tal Tamr, καθώς και στοχεύοντας πολίτες και πυροσβεστική όταν προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά, μεταδίδει το πρακτορείο ΑΝΗΑ.

Οι πολίτες στην ύπαιθρο του Τελ Τάμρ επιβεβαίωσαν ότι η Τουρκία και το ISIS είναι "δύο όψεις του ίδιου νομίσματος" που δεν διαφέρουν μεταξύ τους εκτός από το "φόρεμα", και είπαν ότι αυτό που το ΙSIS έκανε στο παρελθόν, πράττουν σήμερα οι δυνάμεις της τουρκικής κατοχής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πολίτης Jasim al-Hamad του χωριού al-Arbaeen που κατείχε ο τουρκικός στρατός, λέει, "Οι άνδρες του τουρκικού στρατού κατοχής έβαλαν φωτιά στις γεωργικές εκτάσεις κοντά στη στρατιωτική βάση στην οποία βρίσκονται, στο χωριό Amiriya, για να βάλουν φωτιά στα χωριά που βρίσκονται δίπλα".

Ο Αλ-Χαμάντ ισχυρίστηκε ότι ο στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του έβαλαν σκόπιμα φωτιά στα εδάφη των αγροτών στα χωριά που γειτνιάζουν με τον αυτοκινητόδρομο. Είπε, "Σε περίπτωση που σβήσουν οι πυρκαγιές, οι μισθοφόροι θα τις ανάψουν εκ νέου για να επεκτείνουν το εύρος τους".

Ο Αλ-Χαμάντ επεσήμανε ότι δεν μπορούν να σβήσουν τη φωτιά, γιατί "ο στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι μας στοχεύουν άμεσα εμάς και επίσης την πυροσβεστική".

Από την πλευρά του, ο Μαχμούντ Νταρ, διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή Ταλ Ταμρ, ανέφερε ότι ο στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του βάζουν φωτιά στις γεωργικές καλλιέργειες στα χωριά Ζαρκάν και Ταλ Ταμρ.

Εξήγησε ότι η πυροσβεστική δεν μπορεί να παρέμβει για να σβήσει τη φωτιά, λόγω της έκθεσής της στα πυρά των Τούρκων και των μισθοφόρων τους.

Ο Νταρ τόνισε ότι οι πυρκαγιές κατέστρεψαν εκατοντάδες εκτάρια γεωργικής γης, εκτός από το κάψιμο των σπιτιών αμάχων στα χωριά της περιοχής.

Ο Jassim al-Hamad, του οποίου το χωριό (al-Arbaeen) καταλήφθηκε από τον τουρκικό στρατό στην ύπαιθρο του Tel Tamr και εκδιώχθηκε από αυτό, μίλησε για τα εγκλήματα του στρατού κατοχής και των μισθοφόρων του, λέγοντας: «Από την κατοχή τους στην περιοχή, λήστεψαν τα χρήματα και την περιουσία μου και έχουν εκδιώξει εμένα και τα παιδιά μου".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail