Η κατάρρευση τουρισμού φέρνει αφελληνισμό.Πέντε κρητικά ξενοδοχεία αγόρασαν οι Henderson Park-Hines

Η μεγάλη και απολύτως απαράδεκτη για τη χώρα μας επιχείρηση αφελληνισμού του ελληνικού τουρισμού και ειδικότερα των ελληνικών ξενοδοχείων, βρίσκεται σε τραγική εξέλιξη. Μεγάλος σταθμός αυτής της απαράδεκτης επιχείρησης υπήρξε η πώληση του Ελευθέριου Βενιζέλου και η εξαγορά των μεγαλύτερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μας από τη γερμανική εταιρεία Fraport.

Από: iskra.gr

Η Henderson Park, η ευρωπαϊκή πλατφόρμα επενδύσεων σε real estate και η Hines, η διεθνής εταιρεία real estate, έχουν αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο πέντε ξενοδοχείων στην Κρήτη.

Η αγορά, η οποία περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές συναλλαγές, σηματοδοτεί την δεύτερη από κοινού επένδυση των δύο εταιρειών στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, μετά από την εξαγορά το 2017 του πρώην Ledra hotel, το οποίο μεταμορφώθηκε από τη Hines και την Henderson Park στο πεντάστερο Grand Hyatt.

Η νέα αγορά, που αποτελείται από 1.094 δωμάτια, 67.000 τμ, αφορά σε πέντε παραθαλάσσια ξενοδοχεία σε θέσεις resort στο νησί.

Τα Hermes and Coral, δύο παρακείμενα ξενοδοχεία με 218 και 170 δωμάτια αντιστοίχως, που βρίσκονται σε κεντρική τοποθεσία στον Άγιο Νικόλαο.
Τα Santa Marina και Apollonia, με 208 και 336 ξενοδοχεία αντιστοίχως, σε προνομιακές παραθαλάσσιες τοποθεσίες στο Ηράκλειο, μόλις 5 χλμ από το βασικό αεροδρόμιο του νησιού και κοντά στο παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Το 162 δωματίων resort και spa ξενοδοχείο στη Σητεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αθρόες εξαγορές ελληνικών ξενοδοχείων έχουν πραγματοποιηθεί ήδη μέσα στην κρίση του ελληνικού τουρισμού, ενώ άλλες τέτοιες εξαγορές βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης και αφορούν ιδιαίτερα τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας όπως η Κρήτη, η Ρόδος η Κέρκυρα, η Χαλκιδική κλπ κλπ.
Ο αφελληνισμός του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος προχωρά ταχύτατα και με πολλές μορφές θα προκαλέσει τρομακτική ζημιά σε όλη την ελληνική περιφέρεια, στις θέσεις και στις σχέσεις εργασίας, στην εισαγωγή συναλλάγματος και κυρίως στις τοπικές περιφερειακές αγορές.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.