H Αίγυπτος υπέγραψε συμβόλαιο για 500 ρωσικά άρματα μάχης T-90MS

Freepen.gr - Το αιγυπτιακό Υπουργείο Άμυνας και Στρατιωτικής Παραγωγής προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρεία Uralvagonzavod (UVZ) της Ρωσίας και την εταιρεία εξαγωγής όπλων Rosoboronexport για την κατασκευή 500 T-90MS αρμάτων μάχης, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ το Σάββατο, επικαλούμενα πηγές στον αμυντικό κλάδο, σημειώνει το defence-blog.com.

Σύμφωνα με τις πηγές της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, η εταιρεία Uralvagonzavod (UVZ) θα κατασκευάσει μια εγκατάσταση για τη συναρμολόγηση T-90MS με άδεια στην Αίγυπτο. Ωστόσο μεγάλο μέρος της παρτίδας θα εισαχθεί από τη Ρωσία.

Το T-90MS είναι μια παραλλαγή εξαγωγής του ρωσικού T-90 άρματος μάχης τρίτης γενιάς. Διαθέτει ισχυρό οπλισμό, σύγχρονο σύστημα ελέγχου πυρός, συνδυασμένο ατσάλι με σύνθετη θωράκιση και υψηλή ευελιξία. Είναι σε θέση να πολεμήσει σε όλες τις καιρικές συνθήκες, όλο το εικοσιτετράωρο και σε οποιοδήποτε κλίμα.

Λόγω της αποτελεσματικότητάς του στη μάχη, το T-90MS ξεπερνά σημαντικά τον προκάτοχό του, ενώ ο αρθρωτός σχεδιασμός του επιτρέπει στους μηχανικούς να ενισχύσουν την επιχειρησιακή του απόδοση μετά τις επόμενες αναβαθμίσεις.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail